Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sven Fjällström Ludvig Fjällström Deer Valley

Fjällström tog brons i Deer Valley

05 FEB 2016 09:58
Med förra veckans framgångar i ryggen gick Ludvig Fjällström in i nattens tävlingar med stort självförtroende. Han tog sig till final och lyckades sätta ner sitt finalåk så pass bra att han slutade på en tredjeplats.
  • Skapad: 05 FEB 2016 09:58

Tävlingen i Deer Valley, USA, ses som den bästa tävlingen på hela världscup-touren. Den rankas som den tredje vassaste tävlingen i världen, bara slagen av OS och VM. Backen är bra, inramningen på topp och förutsättningarna lämnar väldigt lite att önska. Det visade sig vara en bra kombination för Ludvig Fjällström, Åre SLK. 

– Jag fokuserade bara på att göra mina åk, och när jag satte ned dem räckte det långt även om det inte var perfekta åk. Men det känns bra att veta att det finns mer att ge, säger Ludvig. 

Den oerhört stabile kanadensaren Mikael Kingsbury låg etta efter kvalet och Ludvig gick till final som nummer tretton men lyckades sätta ner sitt åk ännu bättre i finalen och plockade då tio placeringar. Tredjeplatsen är Ludvigs bästa placering på världscupen, och det tillsammans med den fantastiska stämningen gjorde tävligen extra speciell. 

– Det är en enormt häftigt känsla att ställa sig på pallen inför den här publiken och att få dela pallen med två av mina bästa kompisar på touren. Jag skulle va nöjd om jag slutade åka puckel i morgon, samtidigt som jag vill göra allt för att få uppleva det igen. Nu är det bara att fortsätta göra bra åk och jag ser fram emot resten av säsongen, säger Ludvig. 

Huvudtränare Lasse Fahlén är också väldigt nöjd med Ludvigs prestation. 

– Ludvig har åkt bra på träningarna och känns mycket stabil, vilket han har visat på tävlingarna tidigare i år när han varit i final varje gång. Men att komma trea i Deer Valley är otroligt bra, berättar Lasse.

Australiensaren Matt Graham som låg sjua efter kvalet vann hela tävlingen och Mikael Kingsbury slutade på en andraplats. Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, slutade som 39:a. 

Nu ser det svenska laget fram emot morgondagens parallelltävlingar och hoppas så klart på att både Ludvig och Felix tar sig vidare till final med goda resultat. 

I damernas tävling tog Justine Dufour-Lapointe, CAN, förstaplatsen med Yulia Galysheva, KAZ, som tvåa och Chloe Dufour-Lapointe, CAN, på en tredjeplats.

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link