Hoppa till sidans innehåll

Freestyle blir Puckel

09 FEB 2016 13:44
Puckelpist går framåt i Sverige. Med en växande puckelkultur, ett blomstrande föreningsliv och en fantastisk tillväxt med många unga nya puckeltalanger gör landslaget en nysatsning och byter namn från Freestyle till Puckel.
  • Skapad: 09 FEB 2016 13:44

Som en av de äldsta sporterna, inom det som på internationell nivå kallas för Freestyle, är det dags för svensk puckelpist att göra en förenkling. Internationella Skidförbundet, FIS, använder Freestyle som en gruppering för Puckelpist, Hopp, Halfpipe, Slopestyle och Ski Cross, samtidigt som Freestyle på nationell nivå de senaste åre endast innefattat Puckelpist. Därför har vi nu gjort ett namnbyte för att göra sporten tydligare och begreppen mindre förvirrande. 

Svenska freestylelandslaget heter nu Svenska puckellandslaget eller Ski Team Sweden Moguls.

Det är ett namnbyte som började gälla säsongen 2015/2016 och efter hand som logotyper, hemsidor och kommunikationsvägar har fasats in i det nya har vi nu lyckats genomföra en renodling av begreppen.

Trots namnbytet verkar vi fortfarande genom det som vi så stolt kallar för Freestyle Spirit. Freestyle Spirit är större än bara en sport. Det är en inställning och mentalitet som innefattar samtliga freestylesporter. Freestyle Spirit innebär att uppskatta en bra prestation oavsett vem det är som lyckas. Att du är en del av gemenskapen oavsett vilken nivå du tävlar på, och det genomsyrar Svenska puckellandslaget.

Du hittar oss här

Webbplats: skidor.com/puckel

Instagram: @skiteamswedenmoguls

Twitter: @mogul_team

Facebook: Ski Team Sweden Moguls

YouTube: Ski Team Sweden Moguls

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link