Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alexander Olofsson, SSF Moguls

JVM-laget är uttaget

23 MAR 2016 21:41
Med drygt två veckor kvar till Junior-VM i Åre/Duved är det nu klart vilka som får chans att tävla för de svenska färgerna. Fyra tjejer och fyra killar har blivit uttagna.
  • Skapad: 23 MAR 2016 21:41

Den 9-10 april är det JVM i puckel i Åre/Duved. En stor del av de ordinarie landslagsåkarna är för gamla att delta, då den övre åldersgränsen är 19 år.

Walter Wallberg, 15 år, är den enda landslagsåkaren, men det ger yngre åkare en god chans att prestera i ett stort mästerskap. 

Övriga åkare är Josefina Wersén, Åre SLK, Thea Erling, Gefle Freestyle, Ebba Månsson, Landskrona Ski-Club, My Bjerkman, Gefle Freestyle, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, Loke Nilsson, Åre SLK och Albin Holmgren, Åre SLK, med Edvin Hellquist, Umeå Holmsund SK, som reserv. 

– Det var ingen lätt uppgift att ta ut laget, men vi känner alla att det här är ett bra lag som kan vara med och både lära sig, men också för att utmana på toppen, säger sportchef Anders Olofsson. 

Att åka ett junior-vm ger enorm tävlingserfarenhet. Det är hög nivå på motståndet, och att få chansen att sätta ner ett bra tävlingsåk med många blickar på sig är något som flera av åkarna kommer ha nytta av framöver.

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link