Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson, SSF Moguls Arenan Duved

Nordiska Cupen i Duved

12 JAN 2016 18:53
Två veckor in i januari är det dags för årets första FIS-tävling på hemmaplan i Duved för puckellandslaget. Pucklarna är fina och flera svenska elitåkare står redo för helgens deltävling i Nordiska Cupen.
  • Skapad: 12 JAN 2016 18:53

Som första stopp i Nordiska Cupen har tävlingarna i Duved, 16-17 januari, alla förutsättningar för svenska framgångar. Samtliga svenska toppåkare, Ludvig Fjällström, Felix Elofsson och Walter Wallberg, kommer starta i en puckelpist, som enligt Huvudtränare Lasse Fahlén, ser bra ut.

– Backen är riktigt fin. Det kom ju en del snö nu i veckan som gjorde att vi var tvungna att forma om  pucklarna lite, men de kommer vara bra till helgen. 

Men trots att backen är bra och motståndet inte är lika tufft som på världscup- eller europacuptävlingar innebär det inte att det är lättare att åka fortsätter han.

 Tävlingsnerver och annat kan komma att spela in, så det är en väldigt bra förberedelse och träning för vidare internationella tävlingar under säsongen. Men målsättningen är att Ludvig, Felix och Walter står på pallen.

Nordiska Cupen har tre stopp. Efter helgens tävlingar är nästa stopp Myrkdalen i Norge 13-14 februari, och avslutas 4-5 mars i Jyväskylä, Finland. Alla deltävlingar är öppna för svenska, norska och finska puckelåkare från tio år upp till senioråkare.

Övriga svenska landslagsåkare som kommer tävla till helgen är David Deliv, Clara Månsson och Isa Lundblad.

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link