Hoppa till sidans innehåll
Foto: Шабанов Алексей ”Molotov" Ludvig i Moskva

Ordentligt lyft i världscupfinalen

05 MAR 2016 20:16
Ludvig Fjällström tog ett ordentligt steg tillbaka in bland toppåkarna i världscupfinalen i Moskva när han slutade på en sjundeplats. En placering som är hans näst bästa på världscupen någonsin.
  • Skapad: 05 MAR 2016 20:16

I världscupfinalen i Moskva, RUS, fick världens 24 bästa puckelåkare en sista gång möjlighet att slåss om vem som är bäst när det gäller. Det var parallelltävling i en backe som skiljer sig från det vanliga. Den är byggd på ställningar och är oerhört mycket snabbare än en vanlig puckelpist, och med ett andrahopp som är mycket större än vanligt. 

Ludvig Fjällström, Åre SLK, ställdes i kvartsfinalen åter igen mot den så oerhört stabile Mikael Kingsbury från Kanada, och där tog det stopp. 

– Mikael sa efteråt att han gjorde sitt bästa åk mot mig, säger Ludvig. 

Han fortsätter berätta att han var strax efter Mikael Kingsbury i mål och att Ludvigs trick på båda hoppen var snäppet enklare, så det var inte så konstigt att det gick som det gick. Men en sjundeplats är ändå en placering som Ludvig tar med sig som en framgång. Mikael Kingsbury slutade som etta. 

– Det känns skönt att vara där uppe och slåss igen. Jag är för bra för att inte vara det, och jag har jättemycket positiva saker att ta med mig från säsongen. Jag har verkligen blivit bättre på allt och kan inte snabbt nog komma igång med träningen inför nästa år.

Hedvig Wessel som åker för norska landslaget presterade också väldigt bra på dagens tävlingar när hon slutade som trea. 

– Både jag och Hedvig har bestämt oss för att vi ska vara där uppe och slåss nästa år. Då är det pallen som gäller på varje tävling. Vi är så bra, säger Ludvig. 

Nu är det europacupfinal i Åre/Duved nästa helg som gäller för Ludvig. En tävling där han kommer få gott om svenskt sällskap på start. 

– Det ska bli kul att tävla mot landslagspolarna igen. Jag har ju åkt mycket med Felix Elofsson på världscupen, men att få tävla mot David Deliv och Walter Wallberg igen ska bli riktigt skoj. Sen är det så klart SM i Funäsdalen 19-20 mars där jag måste försvara min titel som herre på täppan.

I europacupen leder Walter Wallberg fortfarande herrarnas totalcup, och Clara Månsson ligger tvåa i damernas. Detta trots att de svenska framgångarna uteblev dag två i ryska Krasnoe Ozero. Walter slutade på en 11:e plats, David Deliv 14:e och Clara Månsson 16:e plats. 

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link