Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson, SSF Puckel Ludvig Fjällström i Duved

"Jag ska vinna, det är inget snack"

14 MAR 2016 21:47
Med nyligen avslutad världscup och europacup är det dags för den riktigt stora prestigetävlingen inom svensk puckel. Det handlar om att kora vem som kan titulera sig svensk mästare i puckelpist, och titeln ska försvaras.
  • Skapad: 14 MAR 2016 21:47

Den 19 och 20 mars är det dags för Puckel-SM i Funäsdalen. Flera svenska landslagsåkare kommer vara på plats, och det inkluderar den regerande mästaren Ludvig Fjällström. 

– Mina förväntningar inför SM är att vinna, det är inget snack. Jag har fem raka guld i parallell och ett i singel så allt annat än seger skulle vara ett misslyckande, säger Ludvig. 

Tävlingen har en speciell aura på den svenska puckelscenen. Det är en tävling som är mer än ett mästerskap. Samtidigt som det är en seriös tävling är det en säsongsavslutning för alla svenska puckelåkare.

Ludvig kommer få sällskap av både gamla åkare som deltar för att se hur de kan mäta sig mot världseliten och ett gäng landslagskollegor som alla vill vinna.

– Det är en enorm prestige bland oss i laget så jag kommer absolut behöva köra mitt bästa, fortsätter Ludvig. 

Felix Elofsson, som hela säsongen kört världscupen tillsammans med Ludvig, kommer vara på plats, och även om Ludvig åkt mot Felix och flera av de andra åkarna tidigare är inget säkert.

– Felix kommer nog bli största rivalen, men det är många av de yngre som har utvecklats och när de sätter sina åk kan det nog räcka långt. Eventuellt kanske jag blir tvungen att kasta om lite med tricken men det beror helt på hur backen ser ut.

På lördag smäller det alltså i Funäsdalen och alla som vill se ett spektakel utöver det vanliga bör vara på plats.

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link