Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hiroyuki Sato, Satton Press Backen i Tazawako

Tunga dagar i Tazawako

29 FEB 2016 20:02
I söndagens parallelltävling tog sig Ludvig Fjällström vidare till final. Han slutade som nummer femton och blickar nu framåt mot sista deltävlingen i Moskva.
  • Skapad: 29 FEB 2016 20:02

Världscuptävlingarna i japanska Tazawako fortsatte under söndagen. Då var det parallelltävling som stod på schemat och revanschlusten hos de svenska åkarna, Ludvig Fjällström och Felix Elofsson, var stor. 

Ludvig, som hade en bitter eftersmak från lördagens missade final, ville verkligen prestera och sluta bland toppåkarna. Han tog sig vidare till final där han åkte ut mot fransosen Benjamin Cavet, och då slutade på en 15:e plats.

– Jag fick inte riktigt till åkningen på hela dagen. Backen var svår eftersom den packades i värmen och solen, så det var ändå skönt att få en 15:e fast jag inte levererade. Sen förlorade jag mot en av de snabbaste åkarna som till slut blev trea så det var tufft motstånd.

Efter motgångarna i Asien är det bara en världscuptävling kvar. På lördag är det tävlingar i Moskva och det råder inget tvivel om att Ludvig tar med sig erfarenheter från Japan.

– Jag ser verkligen fram emot att avsluta säsongen i Moskva som antagligen kommer bli en enormt häftig tävling, men det jag ser mest fram emot är att börja träna igen och se till att de dagarna som jag hade i Japan aldrig upprepas.

Vinnare i parallelltävlingen var Mikael Kingsbury, CAN, och tvåa kom Thomas Rowley från USA. Felix Elofsson slutade på en 38:e plats. 

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link