Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pär-Magnus Kikajon Arenan Duved

Wallberg dubbelsegrare i helgens Nordiska Cup-tävlingar

18 JAN 2016 17:52
Den unga Walter Wallberg fortsätter visa en utmärkt formkurva och vinner både lördagens och söndagens tävlingar, när hans hemmaklubb Åre SLK arrangerade premiärtävlingarna för Nordiska Cupen, i Duved.
  • Skapad: 18 JAN 2016 17:52

Nordiska cupen hade i helgen sitt årliga stopp i Sverige och det var den nyutbyggda tävlingsarenan i Duved som stod som värd för de prestigefyllda FIS-tävlingarna. 

Sverige höll fanan högt med många goda placeringar genom hela tävlingshelgen. A-landslagsåkare på start var Ludvig Fjällström och Walter Wallberg, Åre. Felix Elofsson, Landskrona, tvingades stå över helgens tävlingar på grund av förkylning. 

Fjällström körde ur i lördagens final och stod därefter över att starta i söndagens tävling. Då var det 15-årige hemmaåkaren Walter Wallberg som kunde dominera helgens tävlingar. Wallberg vann med stor marginal under båda dagarna. Andraplaceringarna togs under lördagen av David Deliv och under söndagen av Rasmus Stegfeldt, båda tävlande för Landskrona.

 – Vi har sett många talanger tidigare i den här sporten, men inte någon som kommit så här långt så tidigt, säger förbundets sportchef och tävlingsledaren Anders "Mascot" Olofsson.

– Det känns riktigt bra att åka med 2 förstaplatser inför Europacupen som vi åker till på onsdag. De hade gjort ett bra jobb med backen i helgen, så den var i bra skick, men snön gjorde det lite gropigt på slutet. Det var även roligt att tävla på hemmaplan, säger Walter Wallberg.

Damtävlingarna vanns av Landskronas Clara Månsson på lördagen och på söndagen av Isa Lundblad, som tävlar för Gefle. 

– Isa har haft en lite trög och jobbig höst men verkar vara på gång nu, säger Olofsson.

Åre-åkarna Thea Wallberg, Josefina Wersén tog varsin andraplats. 

Redan i dag åker Ludvig Fjällström och Felix Elofsson till USA för världscuptävlingar i Val St.Côme 23 januari, och på onsdag reser Walter Wallberg, David Deliv, Loke Nilsson och Clara Månsson till Frankrike för Europacup-premiär i Albiez.

Skribent: Alexander Olofsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link