Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jere Keskiaho Walter Wallberg i Jyväskylä

Wallberg leder inför EC-final

09 MAR 2016 19:37
Med bara ett stopp kvar i Europacupen är det svenskt i topp på herrsidan. Walter Wallberg har lyckats hålla resterande startfält bakom sig genom hela säsongen, och nu är det bara finalen på hemmaplan kvar.
  • Skapad: 09 MAR 2016 19:37

Walter Wallberg, Åre SLK, har haft en oerhört stark säsong. Med vinster i de inledande tävlingarna kopplade han redan då ett stadigt grepp om totalcupen.

En ledning han haft sedan dess. Nu när sju av åtta stopp är avklarade är det bara europacupfinalen, 12-13 mars, i Åre/Duved kvar.

Men europacupen har blivit fylld av tufft motstånd senaste tävlingarna. Världscupåkare har anslutit efter hand som världscuptävlingarna tagit slut, och därför har det på slutet blivit svårare för Walter att sluta på pallen i varje tävling. 

– Senaste tävlingarna har gått ganska bra. Det har inte gått lika bra som i dem tidiga tävlingarna på säsongen, men det är inte så konstigt med tanke på förstärkningen från världscupen, säger Walter. 

Och till helgen när det är final kommer han få extra svårt att vara bäste svensk i mål. 

– Då kommer ju Ludvig Fjällström också köra. Han blir nog mitt största motstånd med tanke på att han kommer in med bra självförtroende från årets världscuptävlingar. Samtidigt som han även är mentalt starkt och sätter ner nästan alla sina åk. Men jag ska ta honom i finalen. Det är mitt största mål, säger Walter. 

Det är en stor helg som kommer. En tävlingsarena som är bekant för åkarna, hemmapublik, och större delen av landslaget på plats. Då blir pressen större än vad den brukar vara. Speciellt med en totalseger i Europacupen på spel.

– Jag skulle säga att totalen är väldigt viktig, men det är minst lika viktigt att vinna över Ludvig. Båda två skulle vara kul med tanke på att jag är så ung.

Walter som är 15 år har tydliga planer, och till helgen kan ett av hans första stora mål förverkligas, när han har möjlighet att vinna finalen på hemmaplan samtidigt som han tar hem totalcupen.

Han leder i nuläget på 640 poäng före tvåan Dmitriy Barmashov från Kazakstan, som har 574 poäng. 

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link