Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik Pettersson, SSF Moguls Walter Wallberg segrare

Walter har vunnit fyra av fem

04 FEB 2016 21:43
De tuffa tävlingsförhållandena i italienska Valmalenco gjorde det inte lätt, men trots dåliga förutsättningar stod Walter Wallberg för fjärde gången i år högst upp på pallen.
  • Skapad: 04 FEB 2016 21:43

Det varma väder som varit i de italienska alperna slog idag om och vände de fina åkförhållandena till tio minusgrader och hårda ispucklar. Två stora krascher som tvingade arrangörerna att tillkalla helikopterräddning.

Det innebar en förskjutning i tävlingen och en mycket längre dag än väntat för de tävlande. Walter bibehöll lugnet och stod som överlägsen segrare efter både kval och final med cirka 30 poäng marginal till sina motståndare. Fem pallplaceringar av fem möjliga varav fyra segrar.

– Walter är absolut snabbast av sina motståndare och överlägsen även i sin åkning, Säger sportchef Anders Olofsson.

De andra Svenska tävlande på plats var Clara Månsson och David Deliv. Clara tog sig ner till en nionde plats och David slutade som nummer tjugo. Båda tyvärr utanför finalfältet. 

– På grund av de tio plusgraderna som till idag vände till minus tio blev dagen väldigt svår, plus två stora krascher och ett tvivlande arrangemang. Så det blev tufft. Men åkarna gjorde det bra och höll sig lugna, säger Patrik Pettersson, ansvarig tränare.

Imorgon är det nya singeltävlingar i Valmalenco där Walter går för vinst.

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link