Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson, SSF Puckel EC-final Duved

Walter vinner Europacupen

12 MAR 2016 20:35
Under dagens tävling i Duved säkrade Walter Wallberg totalsegern i Europacupen när han placerade sig på en andraplats efter landslagskompisen Ludvig Fjällström.
  • Skapad: 12 MAR 2016 20:35

Innan tävlingen ledde Walter totalcupen före Dmitriy Barmashov från Kazakstan, och när Barmashov slutade som 12:a var totalsegern klar, även om det återstår en parallelltävling imorgon. 

Det var med höga förväntningar på sig själv som Walter Wallberg, Åre SLK, startade på hemmaplan under lördagen. Solen sken och backen i puckelarenan fick väldigt gott betyg av alla åkare. Även av de som rest långt för att få tävla i den erkänt välbygda backen i Duved.

– Många åkare tycker det är väldigt kul att tävla här. Backen är bra och inramningen gör att många gillar att åka hit och tävla, säger sportchef Anders Olofsson.

Efter kvalet låg Walter på en tredjeplats bara slagen av landslagskompisarna Ludvig Fjällström, Åre SLK, på en förstaplats och Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, på en andraplats.  

Den svenska dominansen på herrsidan fortsatte även i finalen, som förutom de tre svenska toppåkarna, även Anton Axellie, David Deliv och Edvin Hellquist kvalade in till. Sex av sexton åkare i finalen var alltså svenska.

När allt var klart hade ordningen ändrats om lite, men det var fortfarande nordiskt på samtliga pallplatser. Ludvig Fjällström vann tävlingen, Walter Wallberg kom tvåa och Vinjar Slåtten, NOR, tog tredjeplatsen. Felix Elofsson åkte tyvärr ur i finalen och slutade på en 16:e plats.

Anton Axellie kom 8:a, David Deliv 10:a och Edvin Hellquist på en 13:e plats. 

Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, slutade som bäste svenska dam på en 5:e plats med Lea Bouard, FRA, som vinnare av damklassen. 

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link