Hoppa till sidans innehåll

Young Mogul Generation – ny tävlingsserie i puckel

15 JAN 2016 11:42
Young Mogul Generation (YMG) är en ny tävlingsserie i puckel. Den vänder sig till barn och ungdomar i åldern 7–15 år och avdramatiserar själva tävlingsmomentet. Alla kommer till final och alla får medalj.
  • Skapad: 15 JAN 2016 11:42

Den första tävlingen genomfördes under Sälen Winter Games i Tandådalen i våras. Den blev mycket uppskattad och därför växer tävlingsserien nu i vinter till tre deltävlingar; Kungsberget, Hammarbybacken i Stockholm och en i Sunne, samt final under Sälen Wintergames i Tandådalen.

Tanken med YMG är att skapa en tävlingsform som passar för barn och ungdomar. Det viktigaste är att avdramatisera tävlingsmomentet och istället fokusera på glädjen i att åka puckel och att utmana sig själv på den nivå där åkaren är.

Tävlingen genomförs i sessionform vilket innebär att varje åkare kommer göra 5–6 åk under tävlingsdagen. Alla kommer till final och alla får medalj. Under hela lördagen är det träning och tävlingen genomförs under söndagen. YMG ska vara en arena för rekrytering till puckelsporten och en miljö som stimulerar åkarnas glädje, hopp och åk förmåga. Resultatet är av mindre betydelse och därför presenteras resultatlista bara i de äldre klasserna. De olika deltävlingarna räknas inte heller samman till en cup.

Tävlingarna genomförs och arrangeras av Sunne Freestyle, Gävle Freestyle och DIF Freestyle tillsammans. Tanken och förhoppningen är att fler klubbar arrangerar YMG-helger nästa vinter ska .

Vill du veta mer om YMG eller se gällande datum gå in på vår Facebook-sida eller kontakta huvudansvarig för tävlingen, Robert Hansson via e-post; This is a mailto link.

Skribent: Robert Hansson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link