Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Moguls Clara Månsson Gaschurn

Ytterligare en pallplats i Europacupen

14 FEB 2016 22:37
Åter igen lyckades de nordiska åkarna prestera på Europacupen. Helgens tävlingar slutade med en svensk andraplats för Clara Månsson, och bästa norska slutade femma.
  • Skapad: 14 FEB 2016 22:37

Det är med framgång det svensk-norska samarbetet mellan puckellandslagen fortsätter. Under helgens tävlingar i österrikiska Gaschurn visade de nordiska damåkarna att de är i stabil form.

Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, låg tvåa efter kvalet. En placering hon lyckades försvara när det blev final, och tre placeringar nedanför henne slutade Kristine Gjesdal Gullachsen som bäste norska.

– Det såg mycket bra ut. Clara lyckades bibehålla lugnet från sitt kvalåk och ta med sig det in i finalen. Och det gav ju resultat, säger sportchef Anders Olofsson. 

Nicole Gasparini, SUI, stod högst upp på pallen, och trea blev engelska Makayla Gerken Schofield.

Tyvärr blev det inte lika starka resultat på herrsidan. David Deliv, Landskrona Ski-Club, gjorde bra ifrån sig på träningen, men sen var det något som inte gick i lås när det blev dags för tävling. 

Han slutade som 21:a av 30 startande. Volkov, RUS, tog hem segern tätt följd av sin landsman Ugglovski och fransosen Jeremy Lenvers kom trea. Walter Wallberg startade inte.

Skribent: Erik Danielsson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link