Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Laget till VC i Ruka uttaget

21 NOV 2017 13:02
Åkarna till de första världscuptävlingarna i puckel är nu uttagna efter ett intensivt försäsongsläger i Kaprun, Österrike. Tre damer och sju herrar kommer åka första tävlingen i Ruka, Finland, 9 december.
  • Uppdaterad: 21 NOV 2017 13:03

De damer som är uttagna är Frida Lundblad, Gefle Freestyle, Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, och Thea Wallberg, Åre SLK. Herråkarna är Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Walter Wallberg, Åre SLK, Loke Nilsson, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK.

Uttagningen är större än vad den kommer vara till resterande världscuptävlingar, men det grundar sig till stor del i att många av åkarna ska få en chans att skaffa sig erfarenhet från världscupen innan de sedan fokuserar på Europacupen under säsongen.

– Vi har ett bra gäng som är uttagna till Ruka där några ska leverera och några ska vara med för att lära sig. De åkare som tillhör A-laget (Frida, Ludvig, Felix, Walter och Loke reds. anm.) ska helt klart leverera, men det gäller också några av de från B-laget, säger huvudtränare Lasse Fahlén.

Det har fokuserats mycket på att höja åkningen och hoppnivån inför kommande säsong, vilket har gjort resultat.

– Laget är betydligt bättre än i fjol och nu är de också riktigt många som slåss om att prestera på topp. Loke har tagit steget upp till A-truppen, men även andra åkare har höjt sig. Till exempel Edvin som har gjort stora framgångar även om han mest är med i Ruka för att känna på världscupen lite, fortsätter Lasse.

Ludvig kommer åka sin första världscup sen sin korsbandsskada förra året, men hans potential är samma som han hade innan skadan.

– Ludvig går helt klart från klarhet till klarhet. Han kommer vara med och tävla i Ruka, och sedan i Thaiwoo i Kina för att hitta rätt, för att sedan vara på topp när världscupen drar över till Nordamerika. Han är tillbaka mentalt och nu handlar det mest om att få de sista pusselbitarna i åkningen att falla på plats så är han tillbaka där han var förut, säger Lasse.

Frida gör sin världscupdebut i Ruka, något som ska bli väldigt spännande att se.

– Hon har en enorm potential och kommer få ett par chanser på sig nu att visa att hon kan. Hon är fortfarande ung och behöver några världscuptävlingar för att få mer erfarenhet så hon blir trygg på världscupen, avslutar Lasse.

Världscuptävlingen efter Ruka är i Thaiwoo, Kina, 21-22 december och där kommer Frida åka tillsammans med Ludvig, Felix, Walter och Loke som svenska åkare.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link