Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hedvig Wessel

Axellie skadad i Kaprun

24 NOV 2017 15:54
Anton Axellie, Örebro SK, skadade sitt knä under landslagslägret i Kaprun, Österrike, och missade därmed sin möjlighet att bli uttagen till världscuppremiären.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2017 16:12

Det var under sista veckan på landslagslägret som Anton landade snett efter ett hopp och då vred till sitt högerknä. Efter magnetröntgen konstaterades det att det var det inre ledbandet på högerknät som var skadat.

– De sa i backen att det kunde vara korsbandet och dö bröt jag ihop, men att sen få reda på att det bara var inre ledbandet var skönt. Min sjukgymnast säger att det var det bästa som kunde hända med tanke på det våld knät blivit utsatt för, säger Anton.

Detta innebär att Anton nu har sex veckors rehabilitering framför sig, men han har som mål att vara tillbaka till Europacuppremiären i Albiez, Frankrike, 13-14 januari.

Eftersom det var under sista veckan på landslagslägret som laguttagningen till världscuppremiären i finska Ruka skulle göras, missade Anton sin chans att bli uttagen.

– Det är klart att det är jävligt surt att missa uttagningen. Jag har jobbat så hårt att nå hela vägen fram och så föll jag på målsnöret. Men det är inte så mycket att göra nu. Gjort är gjort och nu måste jag sikta framåt och försöka göra min rehab så snabbt som möjligt så jag kan vara hundra procent när det är dags att tävla igen. Nu siktar jag bara mot Europacupen istället, avslutar Anton.

Anton påbörjar sin andra säsong som landslagsåkare i Europacupen där han förra året slutade på en sjätteplats i totalen.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link