Hoppa till sidans innehåll

Brant och isig världscupstart

09 DEC 2016 17:22
I morgon är det dags för världscuppremiär för puckel i finska Ruka. Åkarna har fått känna på tävlingsbacken och det råder ingen tvekan om att det kommer bjudas på snabb och hård åkning. Foto: Anders Olofsson/S
  • Uppdaterad: 07 SEP 2017 12:44

De sista dagarna har tävlingsbacken varit öppen för träning och det har så klart de svenska åkarna dragit nytta av. Det är viktigt att få en känsla för backen innan det är skarpt läge och huvudtränare Lasse Fahlén är nöjd.

– Backen är fin. Den är brant och har en isig botten viket gör pucklarna ganska hårda, så det kommer gå undan. Landningarna är också branta men jag har bra förhoppningar om våra åkare. Samtliga killar i a-truppen har alla möjligheter att ta sig till final imorgon, säger Lasse.

Men även tjejerna har en bra chans fortsätter han.

– Hedvig som är med i det norska laget som vi samarbetar med ska absolut vara i final. Och Clara ser också bra ut. Hon är mycket med för att få erfarenhet och lära sig, men det ska bli kul att se hennes framåtvolt som hon tränat på.

Tidigare i veckan har Ludvig Fjällström haft lite känningar i ryggen så han har stått över en del träningar, men nu har han åkt lite och det känns under omständigheterna okej.

– Åkningen känns bra och det är främst när jag landar tungt som det gör ont. Men jag satsar på att åka så bra jag bara kan i morgon. Jag hade inte åkt om jag inte varit övertygad om att jag kommer ta mig till final, säger Ludvig.

Även om Ludvig har missat en del träningar i veckan är det inte något som oroar Lasse.

– Ludvig är så pass rutinerad att han inte behöver så många åk för att komma igång. Han åkte några åk på träningen och det såg bra ut.

De svenska åkare vi kommer få se i morgondagens premiär är Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Walter Wallberg, Åre SLK, Clara Månsson, Landskrona Ski-Club och Anton Axellie, Örebro SK.

Ludvig har startnummer 1, Felix 44, Walter 47, Anton 51 och Clara 33. 

Första start är 18.40 och du kan följa det live på FIS hemsida.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link