Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Elofsson 2:a i Kaprun

15 NOV 2017 15:41
Under helgen hölls säsongens första internationella puckeltävling i samband med landslagets läger i Kaprun, Österrike, och direkt skördades svenska framgångar.
  • Skapad: 15 NOV 2017 15:41

Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, var den svenska åkare som fick med sig bäst resultat genom en imponerande 2:a plats med 77,56 poäng, 0,32 poäng efter vinnaren Egor Anufriev, Ryssland.

– Det är så sjukt skönt att vara igång med säsongen igen. Jag fick till ett bra åk och gjorde det jag skulle, säger Felix efter tävlingen.

Det hade varit lite dåligt väder inför och under tävlingen vilket gjorde att tävlingsformen ändrades. Istället för kval och finalåk var det nu istället ett åk som gällde, och då spelar taktiken väldigt stor roll.

– Jag valde att gå ner lite i hoppnivå eftersom det var så dålig sikt. Jag gjorde en 720 på första hoppet och en back cross på andra hoppet. I stort sett en nivå längre än mitt planerade världscup-åk. Det var många som hade samma strategi, men tydligen räckte mitt åk ganska bra ändå. Jag fokuserade mer på att åka fort och känna mig komfortabel i det, fortsätter Felix.

Under försäsongen har laget lagt mycket fokus vid att höja hopp-nivån, något som Felix verkligen känner har gett resultat.

– Nu vet jag att jag har ett åk som håller ganska bra även om jag plockar ner nivån lite, och jag känner mig mycket mer stabil och har högre självförtroende inför den här säsongen än vad jag haft tidigare. Träningen vi lagt ner har gett otroligt stora resultat, både genom att vi som lag nu sätter många fler hel-åk på träning, och också att vi höjt nivån avsevärt i hela truppen. Vi är mycket vassare än vad vi varit förut, avslutar Felix.

Bästa dam var Frida Lundblad, Gefle Freestyle, som slutade på en 6:e plats. Josefina Wersén, Åre SLK, slutade 11:a, Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, 13:e, My Bjerkman, Gefle Freestyle, 15:e, och Thea Wallberg, Åre SLK, 18:e.

Walter Wallberg, Åre SLK, slutade 6:a, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, 16:e, Albin Holmgren, Åre SLK, 19:e, Anton Axellie, Örebro SK, 23:a, Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, 24:a, Philip Olofsson, Åre SLK, 33:a, John Mattsson, Sunne AK, 38:a, Robin Olgård, Åre SLK, 40:e och Ture Johansson, Gefle Freestyle, 43:a.

Kompletta resultatlistor för herrarna hittar ni här

Kompletta resultatlistor för damerna hittar ni här

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link