Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mateusz Kielpinski

Fjällström slutade 8:a i premiären

12 DEC 2016 15:52
När det var dags för världscuppremiär för puckelpist i finska Ruka visade Ludvig Fjällström, Åre SLK, vägen. Foto: FIS/Mateusz Kielpinski
  • Uppdaterad: 07 SEP 2017 12:44

Det var med blandande förväntningar som det svenska laget tog sig an den branta och isiga puckelbacken i Ruka. Vissa hade förväntningarna att skaffa sig erfarenhet och vana av att tävla i världscupen, men för andra var målen högre än så.

Ludvig hade tidigare i veckan plågats av ryggont som hindrat honom från en del träning veckan innan tävling, men det oroade inte huvudtränare Lasse Fahlén.

– Ludvig är så pass stabil och rutinerad att han kan prestera även om han har färre åk i sig än de andra, sa Lasse inför tävlingen.

Även Ludvig var inför tävlingen trygg i sitt beslut att starta då han berättade att han inte skulle starta om han inte var övertygad om att han skulle ta sig till final. Och den övertygelsen visade sig stämma.

– Jag kände av ryggen under dagen innan och efter åket, men inte medan jag åkte vilket var skönt, sa Ludvig efter tävlingen.

Efter kvalåket låg Ludvig på en sjätteplats och han var där med klar för final. Efter finalåket lyckades han säkra en åttondeplats.

– Mitt åk var riktigt bra i mittendelen men så lyckades jag inte sätta hoppen hundra procent, så lite mer träning i veckan hade nog ändå gjort skillnad. I jul ska jag träna på att hoppa bättre när jag kör i max-fart så det sitter bättre i resten av säsongen. 

Även om det finns saker som han vill förbättra är han ändå nöjd med en åttondeplats. 

– Det är ett bra resultat och ett skönt kvitto på att jag är med i toppen. Jag vet ju att om jag sätter åket kommer jag placera mig ännu bättre så jag siktar på superfinal i varje tävling. 

Tyvärr var det ingen annan svensk som lyckades ta sig till final, men det innebär inte att de åkte hem tomhänta. Erfarenhet spelar stor roll i världscupen och att ha en tävling i ryggen kommer göra stor skillnad nästa gång det är dags.

Walter Wallberg, Åre SLK, slutade 37:a, Anton Axellie, Örebro SK, 46:a, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, 53:a och Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, 31:a.

Nästa vc-tävling är i Lake Placid, USA, 31 januari och du kan följa resultaten på FIS hemsida.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link