Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Lasseläger i full gång

18 APR 2017 18:56
Under veckan hålls en av säsongens mest populära läger, Lasselägret, i Duved.
  • Skapad: 18 APR 2017 18:56

Lägret ger unga puckelåkare en möjlighet att bli tränade av några av de absolut bästa åkarna i världen inklusive våra svenska landslagsåkare med Ludvig Fjällström, Åre SLK, Walter Wallberg, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Loke Nilsson, Åre SLK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club och Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, som tränare under lägret.

Tillsammans med de svenska åkarna är norska landslagsåkare samt Mikaël Kingsbury, Kanada, och Brad Wilson, USA, på plats i Duved för att hjälpa de yngsta med sin puckelåkning.

Landslagstränare Lasse Fahlén ligger bakom lägret som lockar puckelåkare från hela Sverige, och i vissa fall även åkare från utlandet, till backen i Duved.

­­­­– Jag har haft det här lägret sen 90-talet och det handlar om två saker. För det första är det en chans för oss på världsnivå att kunna ge tillbaka något till verksamheten som hjälpt oss att komma dit vi är med engagerade föräldrar och allt vad det kan vara. Sen är det också ett bra sätt att hitta duktiga unga puckelåkare så klart, säger Lasse.

Lägret har varit en succé och en av framgångsfaktorerna är onekligen att världseliten är på plats för att coacha lägerdeltagarna.

– Det är så grymt att åkare som Mikaël Kingsbury och Brad Wilson vill komma hit år efter år. De älskar Åre men framförallt tycker de det är kul att hjälpa ungdomarna att bli bättre. De vill också hjälpa till att få fram nya unga åkare in i puckelvärlden, precis som de svenska och norska landslagsåkarna.

Lägret lockar åkare under hela veckan och stämningen skvallrar om att de längtat efter just den här veckan större delen av säsongen.  

– Vad jag har hört så pratar ungdomarna om det här redan i december och de ser fram emot att vara på lägret så det är ju grymt.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link