Hoppa till sidans innehåll

Nordamerikatouren fortsätter i Val St. Côme

20 JAN 2017 15:46
På lördag är det dags för säsongens tredje världscuptävling i puckelpist. Nordamerikatouren fortsätter när det har blivit dags för tävlingen i kanadensiska Val St. Côme. Foto: FIS Freestyle
  • Skapad: 20 JAN 2017 15:46

Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Walter Wallberg, Åre SLK, fortsätter sikta uppåt i världscupen efter att alla tre tog sig till final i förra veckans tävling i Lake Placid, USA.

– Första träningsdagen har gått bra och vi är riktigt taggade på att ställa oss på startlinjen igen. För min del gav förra helgen bekräftelse på att jag är bra nog att vara finalåkare och det tar jag med mig till imorgon. Det kommer bli mycket ös, det lovar jag, berättar Felix.

Andra tävlingen på nordamerika-touren alltså, och den här helgen ser förutsättningarna lite annorlunda ut än vad de gjorde förra helgen.

– Det är en ganska mycket brantare backe med längre mellan pucklarna än i Lake Placid, så första dagen krävdes det lite omställning men nu har vi kommit bra in i det, säger Ludvig.

Ludvig kvalade in i både premiären i finska Ruka, och förra veckan, och för att hålla vid den trenden har han lagt ner lite extra energi på att kunna höja sitt åk ytterligare om det skulle krävas.

– Ja det känns grymt att ha kvalat så bra i både Ruka och i Lake Placid så jag tar med mig det, och sen har jag tränat extra på mitt nedre hopp i hög fart, och även börjat titta på alternativa trick om jag ska köra riktigt fort, men vi får se vad som händer, fortsätter han.

Det är ett landslag som inte bara har erfarenhet genom Felix och Ludvig, utan även en riktigt skarp uppåtgående trend med Walter som i sin tredje världscupstart gjorde den bästa svenska placeringen med en 5:e plats.

– Jag ska försöka sätta ner mitt åk och inte tänka så mycket på resultaten, sen får vi se hur långt det räcker. Men att ta mig till final är mitt mål i helgen. Jag tar med mig självförtroendet och min åkning och hoppning från förra tävlingen och hoppas att kunna prestera så bra som möjligt, säger Walter.

Apropå att backen är lite brantare än i Lake Placid säger Walter så här.

– Jag gillar backen. Den är ganska brant och det passar mig. Då brukar jag oftast åka riktigt bra. Det är kul att ha kommit igång med touren nu och få testa lite nya backar.

Laget har börjat komma in i tävlingssäsongen och när de lever så nära inpå varandra är det viktigt med kemin.

– Vi är ett superbra gäng och alla gör varandra bättre så jag tror vi kommer fortsätta leverera hela vägen till VM i Sierra Nevada i mars, avslutar Ludvig.

På lördag är det dags för herrarnas kval 17.30 och finalerna drar igång 19.30.  Du kan följa allt via FIS liverapportering och FIS app.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link