Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Lundblad

Succé för Lasseläger i Kungsberget

18 DEC 2017 16:56
I helgen genomfördes Lasse Fahlén Talent Camp i Kungsberget med framgång. Lägren innebär att ungdomar blir tränade av landslagsåkare och landslagstränare, något som visat sig vara mycket populärt.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2017 17:12

45 ungdomar i åldrarna 6 till 16 år slipade på puckelformen i Kungsberget i helgen. Ansvarig tränare på plats var Fredrik Sätherberg, som är tränare i landslaget. Till sin hjälp hade han flera landslagsåkare, tränare från Gefle Freestyle och engagerade föräldrar.

– Det var en skitkul helg. Ungarna var peppade på att åka puckel och jag måste säga att jag är väldigt imponerad, sa Fredrik efter helgen.

Fredrik har under flera år varit med som tränare på lägren, men då har även puckellandslagets huvudtränare, tillika lägrets grundare, Lasse Fahlén varit ansvarig tränare på plats, så i år var första gången Fredrik var ansvarig.

– Det är så kul att jobba med Lasselägren, och som huvudtränare fick jag mycket hjälp från alla föräldrar och ledare som också var där. Det verkade som att alla hade roligt och kände att de fick ut något av helgen. Alla höjde sin nivå ordentligt och det var många som testade sina första bakåtvolter för första gången, och sånt är alltid skitkul.

Tanken bakom lägren är att ungdomarna ska få en möjlighet att träffa och bli tränade av landslagsåkare. På lägret i Kungsberget var delar av det svenska landslaget på plats, och på sista lägret i vår i Duved kommer även internationella åkare vara tränare på Lasse Fahlén Talent Camp.

– Bara de senaste två åren känns det som att det blivit så sjukt många fler utövare i puckel än vad det varit tidigare, och jag tror att Lasselägren har jättemycket med det att göra. Det har alltid funnits sen jag var liten, men nu har det blivit så mycket större. Alla små kids tycker det är extra kul att träffa landslagsåkare, och jag tror det blir en viktig del i att få dem att fortsätta åka. Jag menar, det märks även i landslaget där vi nu är en riktigt bred trupp och där nivån generellt är riktigt hög på alla åkare. De här lägren är en viktig del i att bygga grunden till en stark puckelkultur över hela landet, avslutar Fredrik. 

Nästa Lasse Fahlén Talent Camp är i Hammarbybacken 15-16 februari, och efter det är det i Duved 6-8 april.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link