Hoppa till sidans innehåll

Wallberg på pallen i sin fjärde vc

21 JAN 2017 20:37
I lördagens världscuptävling i puckelpist var alla tre svenska åkare redo att ge sig ut i den branta backen i Val St. Côme, Kanada, men Walter Wallberg, Åre SLK, visade sig ha lyckats pricka in dagsformen lite extra bra. Foto: Ludvig Fjällström
  • Uppdaterad: 07 SEP 2017 12:44

Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club och Walter Wallberg, Åre SLK hade i veckan slipat på formen för att försöka göra om förra veckans bedrift när alla tre tog sig till final.

Efter kvalåket var det tydligt att svensk puckelpist verkligen hör till världseliten när Walter vann kvalet med 84.22 poäng. Drygt två poäng till godo före kvaltvåan och tillika regerande totalcupsegraren, kandensaren Mikael Kingsbury.

Tyvärr räckte det inte lika långt för Ludvig som missade topp 16 i kvalet, och därmed final 1, med knappt en poäng, och slutade på en 21:a plats.

– Jag hade bra känsla på start men jag kom lite ur rytmen i mitten. Satte båda hoppen, men missade som sagt i mittenpartiet och då straffas det direkt. Det var många som åkte bra idag och gjorde man misstag åkte man ur, sa Ludvig efter sitt kval-åk.

Även Felix hade oturen på sin sida och tappade balansen när han landade i en grop efter första hoppet och åkte ur banan.

I final 1 fortsatte Walter visa att han är i utmärkt form. Han fullkomligt öste ner för backen och visade ingen osäkerhet i varken vilja eller teknik när han tog sig vidare som 3:a.

När det sen var dags för final 2 skulle dagens sex bästa åkare slåss om de åtråvärda pallplatserna.

Walter fick till ett riktigt bra och snabbt åk där det syntes att han är en väldigt stabil åkare, och det räckte till karriärens första pallplats när han knep tredjeplatsen i sin fjärde världscuptävling i karriären.

– Jag fick med mig mycket självförtroende sen sist och idag fokuserade jag på att bara åka bra för mig själv och det räckte ganska långt. Jag försökte att inte fokusera så mycket på resultat utan bara att få till mitt åk, sa Walter efter sitt finalåk.

Nästa tävling är i Calgary, Kanada, den 28 januari.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link