Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Walter Wallberg klar för OS

13 DEC 2017 13:00
Efter första tävlingen i årets världscup är det nu klart att Walter Wallberg, Åre SLK, ska representera Sverige på OS i PyeongChang, Sydkorea, i februari.
  • Skapad: 13 DEC 2017 13:00

Walter, som är född 2000, har startat i sex världscuptävlingar och redan i sin fjärde tävling stod han på pallen med en 3:e plats, och året innan tog han hem både totalsegern i Europacupen och silver på JVM.

Nu är det alltså dags för Walter, som är en av flera svenska puckeltalanger, att tävla i ett av världens största mästerskap.

– Det var en lättnad att höra att jag får åka. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle bli uttagen så pass tidigt, men det är väldigt skönt att vara klar och uttagen. Det är inte det att jag varit speciellt stressad, men att nu slippa tänka på att jag måste göra resultat innan OS är skönt. Jag har väl inte känt någon press men det har legat lite i bakhuvudet, säger Walter.

Walter under VM i Sierra Nevada

Eftersom Walter gör sitt första OS är det alltid svårt att veta vad han kan förvänta sig, men målbilden är ändå tydlig.

– Jag förväntar mig samma som på världscup. Jag åker dit för att göra mina åk, och får jag till mina åk som jag vill vet jag att det kan räcka långt. Men eftersom det är mitt första OS är jag också där för att lära mig och få erfarenhet. Jag menar, jag är bara 17 år, så jag vill inte ha för höga förväntningar på mig själv utan bara göra ett bra åk, och om jag får till ett åk som räcker till final är jag glad, säger Walter.

Huvudtränare Lasse Fahlén har varit på åtskilliga olympiska spel, och hans erfarenhet kan bli till stor nytta för Walter.

– Det är alltid stort att tävla på OS, och speciellt första gången. Det spelar ingen roll hur duktig en är, det är alltid svårt att vara ny på OS. Men jag tror på Walter. Han har ett starkt huvud, något vi såg nu senast på världscupen i Finland, så om Walter tar sig till final är det väldigt bra presterat. Sen om det blir superfinal är det riktigt kul, säger Lasse.

Även om Walter redan nu är uttagen för att åka blir det inga förändringar i säsongsupplägget.

– Vi har lagt en plan för säsongen som förutsätter att folk åker till OS, så vi förändrar ingenting. Detta är enligt vår planering, fortsätter Lasse.

De olympiska puckeltävlingarna drar igång den 9 februari i Phoenix Snow Park med kval klockan 02.00 svensk tid. Damernas final är sedan den 11 februari och herrarnas final är dagen efter den 12 februari. Båda finaldagarna börjar 11.30 svensk tid.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link