Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Puckel

Wallberg fyra i parallellen

05 APR 2017 15:47
Walter Wallberg, Åre SLK, placerade sig som bäste svensk 4:a under dagens parallelltävlingar i puckel på JVM i Chiesa in Valmalenco, Italien.
  • Skapad: 05 APR 2017 15:47

I parallellpuckeln tävlar åkarna i ett steg-system där det gäller att ta sig obesegrad genom samtliga möten för att tillslut stå högst upp på pallen i slutet av dagen.

Fem svenska åkare var redo för att göra upp i en av skidvärldens mest spektakulära tävlingsformer. Det är direktutslagning i kampen om att ta hem flest av de totalt 25 utdelade poängen som delas mellan de två åkarna i varje heat beroende på nivån på deras respektive tid, åk och hopp.

Förutom Walter var det gårdagens bronsmedaljör Loke Nilsson, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Thea Wallberg, Åre SLK, som tävlade.

Walter tog sig vidare genom tävlingsstegen där han med god marginal slog ut sina motståndare tills det blivit dags för semifinal.

Där ställdes han mot Thomas Gerken Schofield, Storbritannien, som tävlat på världscupen hela säsongen och tyvärr fick Walter ge vika när Schofield var först i mål och tog 14 av de 25 poängen.

– Det är surt att missa i semifinalen. Jag kände att jag fick ner ett ganska bra åk men så var han först i mål och det kan vara det som gjorde skillnaden. Det har varit en ganska harvig säsong sen jag fick problem med axeln och det har kört ihop sig lite i huvudet, men under tävlingen idag kände jag verkligen att åkningen började lossna igen. Det kändes riktigt bra hela vägen till semifinal, men så blev det lite press att prestera, jag ville få med mig resultat och så och när jag börjar tänka i de banorna blir det svårare att få ner riktigt bra åk, sa Walter efter dagen.

Walter skulle därefter tävla om en bronsmedalj i lilla finalen där han ställdes mot Jack Kariotis, USA. Jack som åkt ut mot dagens segrare lyckades ta vinsten över Walter som där med slutade på en 4:e plats.

– När jag åkte lilla finalen var jag lite less efter att ha åkt ut i semifinal och det märkte jag direkt i min åkning. Jag kom in lite konstigt vid först hoppet och sen fastnade jag i pucklarna i mellansektionen och åkte ur. Men även om jag inte kom på pallen känns det ändå ganska okej. Det är som att åkningen har börjat släppa igen efter idag. Det är en ganska påfrestande backe och jag har haft en inaktiv period bakom mig men idag släppte det i huvudet så det tar jag absolut med mig, avslutar Walter.

Oskar åkte ur i kvartsfinalen mot dagens segrare Riku Voutilainen, Finland. Thea, Albin och Loke tog sig alla vidare från sina första möten men sen åkte de tyvärr ut i andra omgången.

Voutilainen tog guldet, Gerken Schofield, kom tvåa och Jack Kariotis kom trea i herrarnas klass. Damernas tävling vanns av Olivia Giaccio, USA, Nora Lodoen, Norge, kom tvåa och Anastasia Smirnova, Ryssland, kom trea. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link