Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Äntligen VC-premiär

08 DEC 2017 15:55
På lördag är det äntligen dags för världscuppremiär i puckelpist. Med tre damer och sju herrar är det en gedigen svensk trupp som är redo för säsongsdebut.
  • Skapad: 08 DEC 2017 15:55

Den svenska truppen består av Frida Lundblad, Gefle Freestyle, Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, Thea Wallberg, Åre SLK, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Walter Wallberg, Åre SLK, Loke Nilsson, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK.

Flera av åkarna, så som Frida, Thea, Loke, Albin, Oskar, och Edvin, gör världscupdebut, tillsammans med de andra lite mer rutinerade åkarna.

Ludvig gör efterlängtad återkomst till världscupen efter sin korsbandsskada, och det är tydligt hur mycket han har längtat efter detta.

– Jag har sett fram emot detta under hela rehabiliteringen. Det är superkul att vara tillbaka i en riktig backe igen och känna den där världscupkänslan, säger Ludvig efter fredagens träningspass i backen.

Som utövare på världsnivå har Ludvig så klart alltid inställningen att vinna varje gång han ställer upp i en tävling, men under premiären i Ruka har han fått förändra sina mål lite.

– Jag är inte 100 procent här för att vinna, utan det är mer ett steg på vägen för att vara så bra som möjligt i februari när det gäller på OS. Jag är alltså här lite mer för att komma igång med tävlingsformen igen mer än att slåss om pallen, men så klart ska jag göra mitt bästa, fortsätter Ludvig.

Nyckeln till framgång under världscuppremiären ligger, enligt Ludvig, mycket i att sätta landningen efter första hoppet.

– Många har problem med första landningen för det ligger extremt tighta svängar direkt efter första hoppet, så det gäller att komma in i rätt position efter första hoppet, sen är det bara att köra på, avslutar han.

Tävlingarna börjar 09.55 svensk tid, och om du inte befinner dig i Finland, där tävlingarna sänds på finsk tv, kan du följa tävlingarna via FIS livetiming.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link