Hoppa till sidans innehåll
Foto: FIS Freestyle

Dubbla puckeltävlingar i Thaiwoo

19 DEC 2017 16:58
Det är dags för andra stoppet i puckelvärldscupen. Premiären i finska Ruka är avklarad och a-truppen har nu åkt till Kina, och närmre bestämt Thaiwoo, för att fortsätta VC-turnén.
  • Skapad: 19 DEC 2017 16:58

Fem svenska åkare kommer slåss om placeringarna. Fyra herrar med Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Walter Wallberg, Åre SLK, och Loke Nilsson, Åre SLK, och en dam med Frida Lundblad, Gefle Freestyle.

Laget har landat i Kina och har idag tränat i tävlingsbacken för att vara så redo som möjligt när det är dags för tävling både torsdag och fredag.

– Backen ser riktigt fin ut. Vi har haft en träning idag och truppen är redo. Idag har de mest känt på backen för att komma in i åkningen efter resan, och imorgon kommer vi köra en mer tävlingsinriktad träning för att hitta fokus inför torsdag och fredag, sa huvudtränare Lasse Fahlén efter tisdagens träning.

Vid världscuppremiären gjorde det svenska laget en fin insats och visade att de har höjt sin åkning en, eller rentutav flera, nivåer inför årets säsong.

Det var flera som gjorde sin världscupdebut i Ruka, och som nu ska åka sin andra och tredje världscuptävling i karriären.

– Frida, som körde sin första världscuptävling i Ruka mycket för att skaffa sig rutin, har höjt sig sen dess. Vi ska komma ihåg att det var hennes första världscuptävling, och det kommer ge jättemycket för henne att fortsätta åka världscup. Det ger en väldig rutin att tävla på det här sättet, avslutar Lasse.

På torsdag och fredag börjar finalerna 06.30 och du kan enklast följa det via Eurosports webbspelare eller via FIS livetiming eller via FIS app för Android eller iPhone.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link