Hoppa till sidans innehåll

Ec-åkarna fortsätter imponera

21 FEB 2017 10:24
Europacuplaget i puckel fortsatte verkligen att imponera när det var tävlingar i Prato Leventino, Schweiz, med inte mindre än sju pallplatser på sex tävlingar. Foto: Erik Danielsson/SSF
  • Uppdaterad: 07 SEP 2017 12:44

Albin Holmgren, Åre SLK, började lite lugnt med en 7:e plats första tävlingsdagen när det var singeltävling i puckelbacken, men sen såg han till att åka ordentligt när det dagarna efter var dags för parallelltävling.

Då slutade han på en 2:a plats första dagen och sista tävlingsdagen stod han högst upp på pallen.

Även Anton Axellie, Örebro SK, imponerade i Schweiz när han knep karriärens första pallplats i Europacupen. Anton tog 2:a platsen i singelpuckeln, och när det kom till parallelltävlingarna blev han 7:a och 2:a.

– Så jäkla skönt att jag fick till det till slut. Det känns bra att jag kan vara där uppe i toppen och slåss. Jag har haft bra åkning ett tag men inte riktigt fått till det de senaste tävlingarna så det är klart att en tvivlar på sig själv ibland, men nu vet jag att om jag får till mina åk blir det bra resultat, säger Anton.

Anton fortsätter berätta om sitt finalåk.

– Det var helt rent. Jag visste at jag var tvungen att öka farten i mitt åk och det har jag jobbat mycket på i år, att vara snabbare än de andra. Och det gav ju poäng. Nu vet jag att jag kan lita på mig skälv och bara lita på det jag ska göra. Framöver försöker jag ha prestationstänk och inte resultattänk för så fort jag tänker resultat låser det sig, avslutar han.

Loke Nilsson, Åre SLK, visade att hans formkurva fortsätter vara hög när han tog 3:e platsen i första parallelltävlingen och 4:e platsen i den andra parallelltävlingen. I Singeltävlingen blev han 15:e.

Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, kom på en 14:e plats i singeltävlingen, en 9:e i första parallelltävlingen och 8:e plats i andra parallelltävlingen.

Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, kom 27:e i singeltävlingen, 17:e i första parallellen och 15:e i andra.

Även ec-damerna visade storform med Thea Wallberg, Åre SLK, och Clara Månsson, Landskrona Ski-Club.

Thea kom 4:a i singeltävlingen första dagen och efter det höjde hon nivån ytterligare. När det var dags för parallelltävlingar kom hon 3:a både första och andra dagen.

Clara tog en fin 2:a plats i andra parallelltävlingen, och innan dess hade hon blivit 5:a i singeltävlingen och 11:a i första parallelltävlingen.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link