Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Lasseläger i Kungsberget

14 DEC 2017 13:00
I helgen är det dags för säsongens första Lasse Fahlén Talent Camp, eller Lasseläger som det också kallas i folkmun.
  • Skapad: 14 DEC 2017 13:00

I Kungsberget från lördag till söndag får alla som vill delta i Lasse Fahlén Talent Camp. Lägret innebär att du både blir coachad av landslagsåkare, men också att du knyter gott om kontakter i den svenska puckelpistfamiljen.

– Många som är med här får inte bara ny kunskap inom puckelåkning utan också flera nya vänner. Vi har både landslagsåkare och landslagstränare på plats som kommer hjälpa till att ge lägerdeltagarna tips på hur de kan bli duktigare puckelåkare, säger Jonas Lundblad, som är tränare i Gefle Freestyle. 

Traditionen med lägren kommer från ett initiativ av landslagets huvudtränare Lasse Fahlén som ville ge något tillbaka till puckelsverige. Han ville skapa ett läger där han fick några av de bästa puckelåkarna i världen att sprida sin kunskap till de yngre, och på så sätt skapa en gemenskap genom alla åldrar.

Lägren har visat sig vara väldigt populära eftersom de unga åkarna får en möjlighet att träffa sina idoler i backen, och tänk dit att få en high five från någon du ser upp till. Det är lika mycket värt som att bli duktigare på sporten du älskar. 

– Många är deltagare från förra året, men vi har minst åtta nybörjare och det är riktigt kul. Vi har inga regler för hur gammal du får vara, så länge du kan åka skidor är du välkommen hit. Förra året var till och med några föräldrar med och åkte i backen. Just nu är det ungefär 45 stycken som är anmälda till lägret, och vi har plats att ta med fler om det är någon som inte hunnit anmäla sig än, fortsätter Jonas.

Det är alltså inget krav att du ska kunna åka puckelpist för att vara med på lägren. Kan du åka skidor och är sugen på att prova på en ny sport, och samtidigt få coaching av landslaget, är Lasse Fahlén Talent Camp en strålande möjlighet.

För de som är intresserade av att anmäla sig går det bra att slå en signal till Jonas 0702613369. Sen är det samling vid ”åttan” i Kungsberget klockan 10 på lördag. Lägret kostar 400 kronor per deltagare och då ingår tränare. Liftkort och måltider står deltagaren själv för.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link