Hoppa till sidans innehåll

40 tränare tränade i Idre

06 DEC 2018 22:23
Under helgen 22-25 november genomfördes snödelen av Svensk Tränarutbildning Puckel (STUP) steg 1 och 2 i Idre med totalt nästan 40 deltagande puckeltränare.
  • Skapad: 06 DEC 2018 22:23

Tidigare i höstas har deltagarna varit med på barmarksdelen av utbildningen på Bosön i Stockholm. Förutsättningarna i Idre var idealiska för en lyckad utbildning. Dels fanns det en fin fullstor puckel att använda och dels var det en hel del puckelåkare på plats som kunde agera demoåkare under utbildningen. Samtidigt som STUP-utbildningen hade flera klubbar träningsläger i Idre och den nya satsningen på tjejer Ski Equality Moguls var där med ett läger.

– Det blir riktigt bra när vi kan följa upp barmarksdelen med den här delen på snön. Då ser deltagarna den röda tråden mellan barmarksträningen för åkarna och träningen på snö och i puckeln. Hur de tillsammans skapar förutsättningar för åkarnas utveckling oavsett utvecklingsnivå, säger Robert Hansson som är tränare i DIF Freestyle MT och en av kursinstruktörerna på STUP-utbildningen som arrangeras av Svenska skidförbundet.

Det här var andra året som STUP-utbildningen genomfördes. Förra året genomfördes STUP 1 och de flesta av deltagarna då  gick i år vidare på STUP 2. Kursinstruktörer på STUP-utbildningen i höst har förutom Robert varit Fripps Andersson, Kalle Hellguist och Annika Johansson och deltagarna har kommit från alla verksamma puckelklubbar i Sverige.

– Kul att se den entusiasm och gemenskap som finns mellan puckeltränarna och klubbarna i Sverige. Under en sån här utbildning byggs ett starkt nätverk och gemensamma aktiviteter planeras mellan klubbarna i vinter och många här kommer träffas på vinterns tävlingar, fortsätter Robert.

STUP-utbildningen består av tre steg. Varje steg är uppdelat i en barmarksdel och en snödel för att skapa en helhet över ledar- och tränarskapet för puckelåkare från de som precis börjat med sporten upp till elit.

– Svensk puckel andas en stark framtidstro och STUP-utbildningen är en av många positiva aktiviteter som pågår parallellt för att både bygga en bredd där barn och ungdomar får upptäcka och utöva puckel på ett säkert och utvecklande sätt tillsammans med att vi nu har ett mycket starkt landslag, avslutar Robert.

 

Skribent: Pär Magnus Kikajon
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link