Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Dubbla SM-guld till Lundblad och Wallberg

2018-03-26 12:34
På söndagen var det parallellpuckel i Bygdsiljum, och nya SM-medaljer skulle delas ut till Elit, Junior, och Ungdom.
  • Uppdaterad: 2018-06-20 11:35

Efter en kvalomgång som avgjordes med singelpuckel blev det dags för de rafflande parallellpuckelmötena som skulle leda de bästa puckelpiståkarna i landet till final där det gjordes upp om vem som skulle ta guld, silver och brons.

Efter lördagens singeltävlingar där Walter Wallberg, Åre SLK, och Frida Lundblad, Gefle Freestyle, tagit hem elitklassernas SM-guld, bjöd Bygdsiljum på ett inledande snöfall som under dagen växlade till klarblå himmel och strålande sol.

Pallen Elit Herrar

Det var tuffa möten i samtliga klasser, och när det blivit dags för Elit-klassens herrfinal ställdes Walter mot klubbkamraten Loke Nilsson. Det var Walter som drog det längsta strået efter en ruggigt tight final, och därmed fick Loke silvermedaljen.

– Det är superkul att ta två SM-guld i rad, att få stå högst upp på pallen igen. Efter gårdagen var det inte lika mycket press idag för jag tänkte att jag redan tagit en förstaplats, så nu kunde jag bara slappna av och köra, sa Walter efter medaljceremonin.

I Elit-klassens lilla herrfinal var det Ludvig Fjällström, Åre SLK, mot Albin Holmgren, även han tävlandes för Åre SLK, och det var Ludvig som bärgade bronsmedaljen.

Pallen Elit Damer

I damernas final ställdes Frida Lundblad mot Thea Wallberg, Åre SLK, och där blev det precis som på lördagen Frida som vann, och därmed var det dubbla SM-guld även till henne.

– Jag är väldigt nöjd men helgen och glad att få avsluta säsongen med dubbelt guld. SM är speciellt och det är kul att få möta alla svenska åkare och dessutom se att det är så många duktiga yngre åkare på gång, sa Frida efter tävlingen.

Bronset i damernas Elit-klass tog Clara Månsson, Landskrona Ski-Club.

Pallen Junior Herrar

Även herrarnas Junior-klass vanns av Walter Wallberg, före Loke Nilsson på andraplats och Albin Holmgren på tredjeplats. 

Pallen Junior Damer

Damernas Junior-klass vanns av Thea Wallberg. Fia Wersén, Åre SLK, kom tvåa och My Bjerkman, Gefle Freestyle, kom trea.

Pallen Ungdom Herrar

I herrarnas Ungdoms-klass ställdes Karl Wärme, Åre SLK, mot Filip Gravenfors, Åre SLK, och det var Karl som till sist stod högst upp på pallen med Filip på en andraplats och Marcus Rutgersson, Åre SLK, på en tredjeplats.

Pallen Ungdom Damer

Damernas Ungdoms-klass hade en final mellan Ida Martinsson, Sunne AK, och Tilda Jansson, Åre SLK, och till slut var det Ida som blev svensk Ungdoms-mästare i parallellpuckel före Tilda som kom tvåa och Tintin Jernberg, Gefle Freestyle, som kom trea.

Pallen Kids Herrar

Även de yngsta i klassen som heter Kids körde parallellpuckel med väldigt mycket glädje och energi, och med det var en lysande SM-helg i puckelpist genomförd för alla åldrar i hela Sverige.

Pallen Kids Damer

Samtliga resultat hittar ni här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link