Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mateusz Kielpinski

Fjällström åtta i Thaiwoo

15 DEC 2018 07:49
På lördagen avgjordes puckeltävlingen i Thaiwoo, Kina, och det blev ett fint svenskt resultat när tre svenska åkare tog sig till final.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2018 07:49

Sex svenska åkare är i Kina för att tävla mot världseliten.

Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Loke Nilsson, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, Walter Wallberg, Åre SLK, och Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club.

Tre svenskar tog sig vidare från kvalet till finalen där topp 16 slåss om att ta sig till superfinalen, och med det var Sverige den nation med flest åkare vidare till final. Felix tog sig vidare som 6:a, Walter som 7:a, och Ludvig som 11:a.

Väl i final blev det inte riktigt som tänkt för Felix som låg bäst till av svenskarna. Han gjorde ett fint åk, men efter andra hoppet missade han i landningen och tappade poäng. Trots det slutade han ändå på en säsongsbästa 15:e plats.

– Det var himla nära att det gick hela vägen. Jag ville lite för mycket och tryckte på mer än planerat vilket jag fick betala för i andra landningen. Tråkigt, men är jäkligt nöjd med dagen i övrigt, säger Felix.

Ludvig klättrade tre placeringar i finalen och slutade 8:a, bara två placeringar utanför superfinalen. Strax bakom Ludvig slutade Walter på en 11:e plats.

– Det var en kul final i en bra backe och jag är nöjd med finalåket ner till andra hoppet, men där missade jag i avhoppet. Jag la mig lite åt sidan och det syntes i landningen. Ändå helt okej poäng med tanke på den missen, så jag hade nog lite flyt idag. Men det var en bra start på säsongen och jag är peppad på imorgon, säger Ludvig.

Även de svenska åkare som inte tog sig till final gjorde bra insatser. Oskar slutade på en karriärsbästa 23:e plats, Albin tangerade en karriärsbästa 28:e plats, och Loke slutade 37:a.

– Det var en bra början på dagen med så många vidare från kvalet och Oskars första WC-poäng, Albin som kom 28:a för andra gången på två tävlingar och Loke som hade ett bra åk men en miss i landningen på andra hoppet, säger huvudtränare Lasse Fahlén.

Det är små saker som kan fixas för att ytterligare höja den svenska insatsen, men över lag är Lasse väldigt nöjd. 

– Sen i final körde Ludvig upp sig till en 8:e plats, en andra topp 10-placering i år och då ligger han 7:a i cupen. Walter missade lite i landningen på andra hoppet och ligger 5:a i cupen, och Felix som satte ner rumpan i andra hoppet men  fick en bra D-spin 1080 på första hoppet och nu ligger 15:e i cupen. Som lag var det en riktigt bra insats med fem åkare topp 30. Nu laddar vi om till imorgon när vi kör parallell, avslutar Lasse. 

Imorgon fortsätter tävlingarna med parallellpuckel och finalen startar samma tid som idag, 06.30 svensk tid, och du kan följa tävlingarna via FIS app för Android och AppleFIS livetiming, eller på Eurosport player.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link