Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Sätherberg

Harald Marbler, ny landslagstränare

12 JUN 2018 15:01
Ski Team Sweden Moguls utökar tränarstaben inför kommande säsong genom att anställa Harald Marbler som ny tränare som ska hjälpa landslagsåkarna att ytterligare utvecklas i världstoppen.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2018 11:22

Harald, som senast arbetat som huvudtränare i det tyska puckellandslaget, är anställd på fulltid och tanken är att hans kompetens ska hjälpa de svenska åkarna att bli ännu duktigare i sin hoppning, då det är en av Haralds styrkor.

– Harald har mycket god erfarenhet. Han är utbildad hopptränare och är duktig på allt inom puckelpist. Han har trampolinkunskapen och vattenhoppkunskapen, och sen är han en gammal puckelåkare själv så han har full kontroll på både in och utgång från hoppen. Vi har arbetat mycket ihop tidigare som tränare. Han har jobbat som tränare i Österrike, USA och nu senast i Tysklands landslag. Han är anställd som hopp-tränare men han har full kunskap inom puckelpist. Han har samma kunskap som mig, jag är puckeltränare och har teknik som min styrka medan han är puckeltränare med mer inriktning mot hoppningen, säger huvudtränare Lasse Fahlén.

Harald kommer arbeta tillsammans med den nuvarande tränarstaben med samtliga träningsgrupper för att kunna öka nivån på bred front, och det är inte första gången åkarna kommer i kontakt med österrikaren.

– Puckelpistvärlden är en så pass liten värld att vi absolut har samarbetat de senaste åren speciellt när det kommer till träningsläger och liknande. Så då har åkarna träffat honom så jag tror inte det kommer vara några som helst problem med övergången, fortsätter Lasse.

Haralds roll inleds med ett vattenhoppsläger i Järpen den närmsta veckan där åkarna för första gången får träffa Harald i rollen som sin nye tränare.

– Jag är väldigt laddad för att få jobba med Sverige eftersom att i mina ögon är det svenska laget ett lag som har några av de mest talangfulla atleterna i världen. Jag tror att laget har en ljus framtid och det när nog det bästa av allt. Sen tror jag att även om min största tillgång kommer vara min hoppkunskap kommer jag också kunna tillföra annan kunskap som gör att hela laget blir ännu duktigare åkare. Mitt mål är att höja hopp-nivån ordentligt för det vet jag att de kan, även om det är svårt att veta exakt hur innan jag har träffat åkarna mer, säger Harald.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link