Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Landslaget redo för Ruka

05 DEC 2018 15:42
Det är äntligen dags för världscuppremiär i Ruka, Finland, och tio svenska åkare är redan på plats för att träna i backen.
  • Skapad: 05 DEC 2018 15:42

På fredag, 7 december, drar årets världscup igång och det är ett stort och laddat svenskt lag med Ludvig Fjällström, Åre SLK, Walter Wallberg, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Loke Nilsson, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, Thea Wallberg, Åre SLK, och Fia Wersén, Åre SLK, som äntligen är framme vid säsongsstart i Finland. 

Förra året var det Loke Nilsson, Åre SLK, som blev bästa svensk när han slutade på en karriärsbästa 10:e plats, och redan nu känner han att det fortfarande är en backe han trivs i.

– Den här backen är en av mina favoriter på världscupen. Den är brant, lång och fantastiskt skön att åka. Sen att hela arenan lyser och allt ser mäktigt ut tror jag smittar av sig och gör det extra roligt och coolt att köra, säger Loke efter att ha tränat i backen.

De svenska åkarna har hela sommaren pratat om att de vill höja sig en nivå för att vara ännu mer konkurrenskraftiga under säsongen, och efter benhårt fokus har det lönat sig.

– Alla i laget har gjort en fantastisk resa i år. När vi kom tillbaka från sommaruppehåll och jag såg hur alla hade utvecklats under sin sommarträning blev jag sjukt inspirerad. Det är tydligt hur alla har tagit stora steg i sina individuella resor. Jag tycker vi ligger bra till inför säsongen eftersom alla ligger på en hög nivå, men den stora anledningen till varför vi gör det bra just nu är för att vi inspirerar varandra och det är viktigt inom ett lag, fortsätter Loke. 

Att lägga ner så många timmar på träning under sommaren skapar så klart ett oerhört sug efter att börja tävla igen, och då gäller det att blanda de positiva känslorna med uppnåeliga krav på sig själv. 

– Jag ser så mycket framemot att få börja tävla igen. Det är alltid lite extra spännande på första tävlingen för säsongen eftersom det är en väldigt unik prövning som är svår att hitta någon annanstans. Jag försöker att inte ha förväntningar under tävlingar då jag upplever att det lägger för mycket fokus på framtiden och inte på nuet. Förra säsongen var förväntningarna det som tyngde ner mig och fick mig att både prestera dåligt och må dåligt och det har jag blivit medveten om. Jag gör alltid mitt bästa vilket jag försöker bära med mig och det gör att jag inte har några förväntningar. Eller jag försöker i alla fall, avslutar Loke.

Tävlingen börjar 15.30 och du kan följa resultatet via FIS livetiming eller via FIS app för Android eller iPhone.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link