Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Landslagsuttagning för kommande säsong

02 MAJ 2018 09:32
Tretton åkare har blivit uttagna till puckelpistlandslaget kommande säsong, och tre åkare har tagit ytterligare ett steg uppåt.
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2018 15:23

Åkarna är uppdelade i två grupper är klar inför kommande säsong är klar och tretton åkare är uttagna till träningsgrupp A och träningsgrupp B.

Träningsgrupp A består av sju åkare varav två åkare till nästa säsong tar klivet upp från b-laget.

– Vi har valt att ta ut Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Albin Holmgren, Åre SLK, till a-laget i år för att båda har visat riktigt bra och stabil åkning under säsongen. Albin vann Europacupen för två år sedan, sen kom han tvåa i totalen i år och även tvåa på JVM, så det visar ju att han håller hög nivå. När det kommer till Oskar har han fullständigt dominerat Europacupen i år. Han har visat att han har tagit ett ordentligt kliv genom att vinna flera tävlingar i rad så det var tydligt att han var redo för nästa steg, säger Lasse Fahlén, huvudtränare.

De övriga åkarna i träningsgrupp A är Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Walter Wallberg, Åre SLK, Loke Nilsson, Åre SLK, och Frida Lundblad, Gefle Freestyle.

– Det är ett väldigt starkt lag vi tagit ut. Framförallt har vi fått ett stötte och starkare lag än tidigare och samtidigt har vi fått större konkurrens i laget. Det tror jag beror på att föräldrar och klubbar gör ett så bra jobb runt om i Sverige att åkare tar sig upp på landslagsnivå. Det är bra återväxt från klubbarna och det syns i landslaget, fortsätter Lasse.

Träningsgrupp B, som består av sex åkare har också fått tillskott till kommande säsong genom Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club.

– Rasmus har haft mycket problem med kroppen senaste åren och i fjol var första året han åkt ordentligt en hel säsong, och då fick han resultat i Europacupen och han visade att han börjat hitta åkningen igen, säger Lasse.

Rasmus gör Anton Axellie, Örebro SK, Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, Thea Wallberg, Åre SLK, och Josefina Wersén, Åre SLK, sällskap i träningsgrupp B.

Utöver den här uttagningen kommer ytterligare åkare bli testade och intervjuade för att sedan möjligtvis bli uttagna till ett utvecklingslag.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link