Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Lasseläger i Duved

06 APR 2018 20:46
Säsongens sista Lasseläger är i full gång i Duved och mängder med ungdomar har lockats till lägret som av många räknas som en av säsongens höjdpunkter.
  • Uppdaterad: 06 APR 2018 20:59

Lasselägren är ett initiativ av landslagets huvudtränare Lasse Fahlén. Lasse drog igång lägren för att kunna ge tillbaka lite till sporten på ett sätt som blivit väldigt uppskattat av åkare i alla åldrar. Världsåkare kommer till lägret och agerar då tränare istället för åkare.

Att för de yngsta åkarna få chansen att bli tränade av sina idoler är väldigt unikt, och det är väldigt talande för hur sporten är. Det är en sport där alla åldrar genomsyras av Freestyle Spirit som innebär att alla gläds åt varandras prestationer oavsett vilken nivå det handlar om.

Puckelbacken i Duved är i veckan fylld av puckelåkare i alla åldrar. Allt från de yngsta som testar på sporten för första gången till de mer rutinerade världscupåkarna som kommit till Duved för att träna alla som vill.

– Jag är avundsjuk på de som kan komma hit, jag önskar att jag kunde varit med när jag var liten. Men nu är jag här som tränare och det är också roligt. Att vara på Lasselägret är årets höjdpunkt för många eftersom vi åker tillsammans, det är en superskön puckel och det är många som vågar testa nya trick så stämningen och peppen är bra, säger landslagsåkare Clara Månsson.

De svenska landslagsåkarna är på plats för att i veckan vara tränare till de yngsta, men lägret lockar även till sig utländska profiler så som flera norska och amerikanska landslagsåkare.

– Eftersom det är slutet på säsongen är det många som testar nya trick som de kan köra nästa säsong. Det är många som börjat köra bakåtvolt, flera testar sina första kork 720, och jag har till och med sett någon kork 1080, så det är grymt att komma hit och se hur de laddar på. Och de som inte har börjat med volter än gör grymma 360:s och spreads, och i vissa fall är det första gången de kör hel-åk med sina trick så det finns alla nivåer och det är det som gör det så roligt att komma hit och träna åkarna, säger Brad Wilson, amerikansk världscupåkare.

Bilder från dagen hittar du här. Kom ihåg att ladda ner bilderna till din dator om du vill använda dem. Ta inte bort dem från dropboxmappen.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link