Hoppa till sidans innehåll

Nio åkare uttagna till utmanarlaget

28 JUN 2018 17:21
Ski Team Sweden Moguls har inför kommande säsong tagit ut ett så kallat utmanarlag som ska fungera som en plantskola där åkare ska få möjlighet att utvecklas på sin väg mot övriga träningsgrupper i landslaget.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2018 17:23

Nio åkare har blivit uttagna och de kommer få plats på försäsongsläger med landslagstränare, allt för att ge dem så goda förutsättningar som möjligt att utvecklas.

Detta är ett led i att utveckla svensk puckelpiståkning genom att erbjuda talanger en möjlighet till stöttning för att de ska kunna nå sina mål. Detta leder i sin tur till ökade möjligheter för framtida framgångar både nationellt och internationellt.

De åkare som är uttagna är Ture Johansson, Gefle Freestyle, John Mattsson, Sunne AK, Erik Flodman, Gefle Freestyle, Ebba Månsson, Landskrona Ski-Club, My Bjerkman, Gefle Freestyle, Emil Holmgren, Åre SLK, Linus Öjelind, Luleå Freestyle, Marcus Rutgersson Åre SLK och Robbin Olgård Åre SLK.

Uttagningen är till hälften baserad på resultat och hälften på framtid genom utvecklingspotential, tekniska färdigheter, fysik och social kompetens.

Tränare för utmanarlaget är Mårten Holmgren som ser fram emot sin nya position.

– Jag ser fram emot att få hjälpa dom här talangerna att kunna utvecklas ännu mer. Att få chansen att stötta dom yngre att bli det bästa dom kan innan de eventuellt tar steget upp i en av landslagets träningsgrupper, så när dom når dit så är dom så förberedda de kan, säger Mårten.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link