Hoppa till sidans innehåll

Ski Equality växer

05 DEC 2018 19:33
Två novemberdagar läger i Idre, i en fullstor puckel och med en imponerande inställning, körde 16 tjejer hårt under sitt första gemensamma snöläger.
  • Skapad: 05 DEC 2018 19:33

– Tjejerna som är mellan 11 och 17 år har utvecklats fantastiskt sedan vårt första läger, säger Jonas Lundblad som är en av initiativtagarna till Ski Equalityprojektet i puckelpist. Vi fick se volter och 3:or från nästan alla, men det roligaste var ändå attityden och hur de pushar varandra.

Snölägret i Idre var det andra Ski Equality-lägret men det första på snö. Antalet deltagare har vuxit från första lägret och målsättningen är nästa läger ska ha 30 deltagare som vill och vågar ta för sig mer.

– Sverige är idag en världsnation i puckel, killarna tar sig allt oftare till finaler och når podiet. På tjejsidan är avståndet längre samtidigt som world cup-toppen är ganska smal, fortsätter Jonas Lundblad. Vi vill bredda den svenska toppen så att lika många tjejer som killar kan göra bra resultat internationellt på världscup och europacup.

Det fyra-åriga Ski Equality-projektet ska hjälpa fler tjejer att komma ut och nå internationellt starka resultat men också få fler tränare som pushar åkarna till att nå dit.

– Det vi har märkt är att tjejerna som åker gärna blir tränade av tjejer som åkt Europa Cup och världscup – så vi hoppas att vi kan få fram fler tjejer som vill och kan ta tränarrollen, avslutar Jonas Lundblad.

Skribent: Pär Magnus Kikajon
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link