Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Strålande förutsättningar i Idre

16 NOV 2018 11:49
Landslaget är just nu på träningsläger i Idre och förutsättningarna kunde inte varit bättre för de svenska puckelåkarna.
  • Skapad: 16 NOV 2018 11:49

Tidigare har laget varit i Kaprun, Österrike, vid den här tiden och i år har lägret placerats i Idre istället, något som hela laget är väldigt nöjt med.

– Alltså jag kan inte lovorda det här tillräckligt mycket. Det är en bra backe plus att vi kan bo nära och då hinna med dubbelt så många träningspass än vad vi är vana vid, säger Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club.

Att bo nära backen gör det möjligt för åkarna att ha både morgon- och eftermiddagsträning, plus att de hinner med fler åk per träning än vad de brukar.

– Den här backen håller riktigt bra nivå. Det finns en grund av natursnö och konstsnö, och sen har det hållit sig så pass kallt att puckeln håller formen väldigt bra. Eftersom att andra lag också sökt sig hit har puckeln fått stå ut med mycket åkning och den håller sig fortfarande väldigt fin. Det gör att vi kan fokusera på det vi vill, säger sportchef Anders Olofsson.

Flera av åkarnas fokus inför i år har varit att höja den generella nivån på sina tävlings-åk, med speciell inriktning på tricken, och det tycker tränare Lasse Fahlén att de har lyckats med.

– Nivån vi har på laget just nu är väldigt hög. Det var länge sedan vi hade sån bredd som vi har nu både med de yngre som är relativt nya i landslaget tillsammans med de som nu åkt i flera år. Några har fokus på att ta någon av VM-platserna, och andra åkare har fokus på OS om fyra år, så alla har något stort att sikta mot.

Både världscupen och Europacupen har premiär i Ruka, Finland. Europacupen är 30 november och världscupen 7 december.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link