Hoppa till sidans innehåll
Foto: Rasmus Stegfeldt

Vattenhopp-läger i Järpen

24 JUN 2018 16:57
Sedan mitten av juli har puckellandslaget haft ett vattenhoppläger i Järpen där åkarna iklädda våtdräkt och hjälm övar på de trick som ska sitta i ryggmärgen när säsongen drar igång.
  • Skapad: 24 JUN 2018 16:57

Lägret har fokus på hopp och hoppteknik, och passande nog är nya hopptränaren Harald Marbler på plats och hans första intryck av laget är väldigt positivt. 

– Det är mitt första läger med laget och eftersom jag är så ny i organisationen är det viktigt för mig att komma in i laget och få en känsla för var åkarna ligger till inför säsongen, men jag måste säga att gruppdynamiken är otrolig. Sättet de pushar varandra att utvecklas är riktigt härligt, säger Harald. 

Lägret har pågått sen den 14 juli och med ett litet uppehåll över midsommar håller det sedan på månaden ut.

– Nu i början har det mest handlat om att hoppa vattenhopp för att jag ska kunna få en känsla för var de ligger, men efter pausen kommer jag försöka ge varje åkare lite individuell coaching i sin teknik och personlig utveckling i deras hopp, fortsätter Harald.

Och efter ett par veckors träning är Harald nöjd med både vad han ser hos åkarna, och förutsättningarna i den svenska organisationen.

– Flera av åkarna ligger redan på en hög nivå och det är härligt med tanke på hur tidigt på försäsongen vi är så jag njuter verkligen att vara här, förutom att det är lite kallt. Jag är van vid vattenrampträning där jag måste hoppa ner i vattnet efter ett tag för att det är för varmt på land och det är inte direkt samma väder här, avslutar han skrattandes.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link