Hoppa till sidans innehåll

Elofsson blev Rookie of the Year

03 MAR 2019 19:16
Det har varit en oerhört stark svensk världscupsäsong med fem pallplatser fördelat på två åkare, och hela femton topp-10 resultat fördelat på fyra svenska åkare, och nu också en svensk åkare som Rookie of the Year.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2019 19:16

Den fina svensk-säsongen har varit på gång under flera år, och i den här säsongen släppte det verkligen för flera av våra världscupåkare. Det har varit så pass bra resultat att det svenska laget tog hem en tredjeplats i nationscupen och därmed visar att Sverige är en av världens absolut starkaste puckelnationer.

Där nationscupen är en riktningsvisare kring vilka nationer som är bäst just är det också klart att det svenska laget har en ännu ljusare framtid på gång. Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, har nämligen blivit hedrad med den prestigefyllda utmärkelsen Rookie of the Year, som varje år ges till den starkaste nykomlingen på världscuptouren, och i år var det Oskar som bland annat fick med sig en andraplats i parallellpuckel från Thaiwoo.

– Det betyder hur mycket som helst. Att bli Rookie of the Year är ännu ett kvitto på att träningen och tiden jag lägger ner lönar sig. Och som Kingsbury (Mikaël reds.anm.) sa när jag tog emot pokalen; ”välkommen till familjen som har chans att gå hela vägen till Grand Slam”. Det är nu det börjar på riktigt, sa Oskar efter utmärkelsen. 

Att ta en Grand Slam är att vinna alla globar. Rookie of the Year, den totala världscupen, och att bli världsmästare i både parallell och singelpuckel.

Det är inte första gången en svensk åkare tilldelas detta pris på senare år. För bara två säsonger sedan blev Walter Wallberg, Åre SLK, tilldelad samma pris. Walter som i år radade upp hela fyra pallplatser i världscupen och en fjärdeplats på VM och därmed hade sin absolut bästa säsong i karriären och slutade fyra i den totala världscupen.

Alla åkarna har fått till resultat och det är ett väldigt starkt lag som åkt världscup i år, och då pratar vi inte bara om herrlaget. 

På damsidan tävlade Thea Wallberg, Åre SLK, och Fia Wersén, på världscuptouren fram till VM, och även de gjorde sin premiärsäsong i världscupen. Deras mål med världscupsäsongen var att vara med och skaffa sig erfarenhet för att framöver kunna göra framskjutna resultat, och i år gjorde Fia sitt bästa resultat i Calgary där hon kom 26:a. Thea tog två 20:e platser i världscupen och en 16:e plats på VM, så vi har även damåkare som kommer klättra i resultatlistorna kommande säsonger.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link