Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dome Adrenaline Zone

Ny puckelpartner i Dome Adrenaline Zone

10 JAN 2019 08:00
Svensk puckel och puckellandslaget är glada att berätta om sitt inledda samarbete med Dome Adrenaline Zone. Det är ett samarbete som kommer hjälpa svensk puckel att utvecklas ytterligare.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2019 08:01

Dome Adrenaline Zone har en anläggning i Gävle som kommer vara till stor hjälp för utveckling både inför och under säsong, samtidigt som det är en utmärkt anläggning för lägerverksamhet.

– Vi ser fram emot att kunna nyttja Dome Adrenaline Zone parallellt med vår lägerverksamhet för både landslag och yngre talanger. Vi har ett starkt flöde av ungdomar som kommer ha stor nytta av Domes anläggning där det finns gott om både studsmattor, luftkuddar och skumgropar. Då är vi övertygade om att hopptekniken kan både finputsas och utvecklas, säger sportchef Anders Olofsson.

Också Dome Adrenaline Zone ser väldigt gott på det nyligen inledda samarbetet.

– Det här är jag jättepeppad på. Svensk puckels utveckling som både olympisk sport och att den attraherar så många unga åkare med sin bredd gör den till en perfekt samarbetspartner för oss. Genom vår anläggning i Gävle kan vi nu nå en ännu större publik som den arenan som ska vara bäst i Europa, säger Jocke Kumlin, ägare och grundare av Dome Adrenaline Zone.

Fome-Pits på Dome Adrenaline Zone

Redan i dagsläget har Gefle Freestyle haft aktivitet på Dome. De har haft både försäsongsläger och läger under säsongen på Dome och enligt Jocke har föreningens respons varit väldigt positiv.

– De har varit speciellt nöjda med den träning som har med balans och skidvana att göra. Det är ett bra komplement att få in bra trampolinträning i sitt träningsupplägg, och jag tror att många fler i puckelvärlden skulle kunna ha nytta av en sån anläggning som vi har, säger Jocke.

Samarbetet innebär att Dome erbjuder alla landslag inom puckel att nyttja Dome för sina träningar och läger samt att Svenska Cupen sponsras med priser till sitt prisbord.

– Att kunna träna på ett nytt trick genom att först prova på en trampolin, sen gå vidare till en fome-pit (skumgrop reds.anm.) och till slut prova på en airbag där du kan landa i sluttning gör att kan du träna på dina trick utan att behöva få konsekvenserna med en hård landning på snö, avslutar Jocke.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: This is a mailto link

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link