Hoppa till sidans innehåll
Foto: FIS Freestyle

Oskar sjua i Tazawako

15 DEC 2019 08:46
Världscuptävlingarna i Thaiwoo, Kina, är över för den här gången och de svenska åkarna fortsatte leverera stabilt, när Oskar Elofsson blev 7:a i dagens parallelltävling.
  • Skapad: 15 DEC 2019 08:46

Efter grundomgångarna och sextondelsfinalerna var Walter Wallberg, Åre SLK, och Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, vidare till åttondelsfinal i den hårda backen i Thaiwoo.

Walter ställdes där mot britten Thomas Gerken Schofield, och började sitt åk riktigt fint, men halvvägs ner gjorde han en liten miss i en stavnedsättning och tappade fart och kom efter Gerken Shofield i mål, och slogs ut med väldigt liten marginal.

Efter Walters eliminering var det dags för Oskar att hålla den svenska fanan högt. Han ställdes mot Kerrian Chunlaud från Kanada, och hade som vanligt hög fart direkt från start. Oskar ledde genom hela åket även om han gjorde någon miss i mittenpartiet, och han behöll ledningen bra genom att dämpa ner andra hoppet ordentligt och därmed få med sig fart över mållinjen och vidare till kvartsfinal.

I kvartsfinalen ställdes han mot en annan fart-demon, Ikuma Horishima från Japan. Oskar visste att han var tvungen att ladda på för fullt för att vara före Horishima i mål, och inledningsvis såg det bra ut. Oskar höll farten och ledde, men efter första hoppet kom han lite i bakvikt, tappade kontrollen och åkte ur. Men det var med glad min Oskar kunde gratulera Horishima till avancemanget och Oskar slutade som bäste svensk 7:a.

– Det är kul att få möta Ikuma. Jag var snortaggad inför start, för jag vet att han är brutalt snabb och jag vet att jag kan matcha det för det gjorde jag förra året. Vi åkte liften upp ihop och vi sa bara att nu går vi för det och det gjorde vi verkligen. Jag fick till ett bra förstahopp men landade lite fel och kom i baksätet i första pucklarna och tappar man det är det svårt att få tillbaka kontrollen i den här backen. Jag skulle tagit det lite lugnare och gasat på senare istället så det var en taktisk miss, säger Oskar efter tävlingen.

Nu är det lite ledighet för åkarna och de får åka hem och fira jul, men även om Oskar så klart ville ha mer är han inte allt för besviken med sin placering.

– Jag var lite besviken när jag kom i mål så klart, jag vill få ner mina åk men jag känner att jag är stabil i år så det är ingen fara. Det har gått bra både i Ruka och här i Thaiwoo, och den jag helst förlorar mot på hela världscupen är faktiskt Ikuma för han är så skön, avslutar Oskar.

Walter slutade 12:a efter att ha blivit utslagen av Gerken Schofield som sen slutade 4:a. Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Ludvig Fjällström, Åre SLK, och Albin Holmgren, Åre SLK, åkte ut i sextondelsfinal mot Jesse Andringa, USA, respektive Jules Escobar, FRA, och Jimi Salonen, FIN.

Efter jul fortsätter världscupen med en sväng i Nordamerika med första stopp i Tremblant, Kanada, 25 januari.

Hela tävlingsstegen hittar du här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link