Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Sätherberg

Tre svenska pallplatser i Tignes

13 MAR 2019 18:07
Både Fia Wersén, Åre SLK, och My Bjerkman, Gefle Freestyle, vann på Europacuptävlingarna i Tignes, Frankrike, och de fick sällskap på pallen av Ebba Månsson, Landskrona Ski-Club.

  • Skapad: 13 MAR 2019 18:07

Det blev Fias andra pallplats efter att ha kommit tvåa i parallell förra säsongen, men på tisdagen stod hon högst upp på pallen för första gången i karriären.

– De kändes bra att stå högst upp och kul att de gick bra för en gångs skull. Jag är väldigt nöjd med min åkning och fick även till hoppen bra, och att få ett resultat när det sitter känns väldigt skönt, sa Fia efter tävlingen.

Ebba kom 11:a, My 12:a och Thea Wallberg, Åre SLK, 16:e på tisdagen.

I herrarnas tävling blev Albin Holmgren, Åre SLK, bästa svenska åkare på en 4:e plats och Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, kom 14:e.

På onsdagen fortsatte både tävlingarna och de svenska framgångarna när det istället var My som stod högst upp på pallen i parallelltävlingen.

My har redan haft en strålande säsong där hon stod på pallen dubbelt upp i EC-tävlingarna i Bygdsiljum, och innan dess en tredjeplats i Taivalvaara, och nu upprepade hon sin framgång med ännu en seger och stärkte sin ledning i den totala Europacupen.

– Jag fick inte riktigt till min övre landning när jag gjorde bakåtvolt under träning så därför drog jag ett säkert kort och gjorde en ”spread” på första hoppet vilket gjorde att jag kom in i puckeln rätt lätt och kunde fokusera mer på farten. Men de var kul och jag kände mig rätt lugn på start vilket gör att jag inte blir stressad under åket och kan hålla mig i banan, sa My.

Prispallen i damernas tävling

Det var dessutom en helsvensk final så My fick sällskap på pallen av Ebba som kom två, och därmed tog Ebba sin första EC-pallplacering i karriären.

Fia, Thea och Edvin åkte tyvärr ut i åttondelsfinal och i herrtävlingen var Albin fortsatt bästa svensk med en 4:e plats.

Det svenska laget fortsätter skövla pallplaceringar i Europacupen och tränare Fredrik Sätherberg är märkbart nöjd, även om det inte varit optimala förutsättningar.

– Det har varit en väldigt bra tävling. Det var en tajt puckel med lite mindre landningar som gjorde att det vart svårare att sätta ner sina åk som man ville men gänget löste det mycket fint. Vädret var inte med oss då en träningsdag vart inställd, och snöoväder drog in på sista dagen men dom löste det fint och satte ner åken som dom skulle. Kul för Ebba som tog sin första pallplacering i Europacupen samt My som fortsätter visa att hon är etta i totalen. Och Fia som har kämpat med skador får äntligen stå högst upp på pallen. Nu sadlar vi om och tar EC-finalen i Schweiz med storm, säger Fredrik efter tävlingen.

Finalerna avgörs i schweiziska Airolo 17-19 mars.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link