Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mateusz Kielpinski

Dags för Tazawako

22 FEB 2019 09:00
I helgen fortsätter världscupen efter att ha haft ett litet uppehåll sen VM i Utah tidigare i månaden. Åkarna är i Japan och ska tävla på den så speciella japanska snön.
  • Skapad: 22 FEB 2019 09:00

De fyra herråkarna som tävlade i VM har nu landat i Tazawako, Japan, för världscupens näst sista tävlingshelg.

Walter Wallberg, Åre SLK, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club och Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, kommer tävla i puckel på lördag och parallellpuckel på söndag efter att de nu har haft en dryg vecka ledigt efter världsmästerskapet. 

– Det är alltid lite speciellt att komma hit och tävla. Den japanska snön är unik och just nu är den ganska blöt, så det gör förutsättningarna ytterligare lite svårare. Skidorna har en förmåga att fastna i den blöta snön så det kan vara svårt att ha den kontroll som åkarna är vana vid från hårdare backar, säger huvudtränare Lasse Fahlén.

Men även om åkarna nu bara har en träning kvar innan tävling har Lasse inte märkt någon nervositet. 

– De är lika fokuserade som de brukar vara. De är vana vid att det är såhär och de har hittat ny energi efter VM. De vet vad de ska göra och det kommer räcka med en träning för att de ska vara redo inför helgen. Backen ser bra och välbyggd ut så jag är trygg inför helgen, fortsätter han.

Lördagens herrkval börjar 03.40 och sen drar finalerna igång 05.30. Söndagens inledande rundor i parallellpuckeln börjar 03.45 och finalerna planeras att börja 05.30 (svenska tider).

Fullständigt schema hittar du här.

Du följer tävlingarna via FIS app för Android och Apple och via FIS livetiming.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link