Hoppa till sidans innehåll

De första tre åkarna uttagna till Europacupen

28 DEC 2019 09:01
Svenska skidförbundet tar ut tre åkare till säsongens första Europa Cuptävlingar i Puckelpist.
  • Uppdaterad: 28 DEC 2019 09:01

Vi har i enlighet med de kriterier som finns tagit ut tre åkare som vi tror har potential att vara med och slåss om pallplatser, både på de enskilda tävlingarna i Airolo och Prato Levinta Schweiz, och även i den totala Europacupen, låter Fredrik Säterberg meddela.

Åkarna som följer med deras tränare Fredrik i början på januari är:
My Bjerkman, Gefle Freestyleförening, totalvinnare av förra årets Europacup

Rasmus Stegfeldt, Landskrona Skiclub, låg förra säsongen etta i Europacupen till dess att en skada stoppade honom från att fullfölja säsongen

Philip Gravenfors, Åre SLK, ännu en mycket lovande ung åkare från Åreklubben som vi tror redan kan vara med och tampas i toppen.

Ännu ett gäng på 3 åkare, två killar och en tjej, kommer efter den kommande FIS tävlingen i Duved 11–12 januari att lämna Sverige tillsammans med tränare Mårten Holmgren för att haka på de som redan är där och åka tävlingarna i Font Romeu och Tignes, Fankrike.

Tävlingen i Duved kommer för de som inte åker ner till Schweiz att vara ett mycket bra tillfälle att mäta sig mot Sveriges absoluta elit, då landslagets A lag kommer att vara på plats, vilket även ger en möjlighet att samla mycket bra och välbehövliga FIS poäng för framtiden.

Resultaten från den nyss avgjorda tävlingen i Idrefjäll och den kommande i Duved kommer att ha en stor påverkan och även för uttagningen till Europacuptävlingen i Duved månad senare, 8-9 februari, där en betydligt större trupp kommer att ges möjlighet att tävla mot europaåkarna.

Även under de sen kommande tävlingarna i Europacupen i Finland och Ryssland är planen nu att en större grupp åkare ska få möjlighet att åka med.

Skribent: Pär Magnus Kikajon
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link