Hoppa till sidans innehåll

Fjärde pallplatsen för Wallberg

02 MAR 2019 10:21
Walter Wallberg, Åre SLK, kom trea i första tävlingen på säsongens sista världscupstopp och tog därmed sin fjärde pallplats för säsongen.
  • Uppdaterad: 02 MAR 2019 10:21

Det blev en riktigt fin svensk tävlingsdag i Shymbalak, Kazakstan när Walter fortsatte visa att han hör till världseliten, men den här gången var han inte ensam om att prestera bland de allra bästa.

Efter kvalet var både Walter och Ludvig Fjällström, båda tävlandes för Åre SLK, tillsammans med Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, vidare till finalen. Ludvig åkte bäst av de svenska åkarna i kvalet och gick vidare som 5:a, Walter 6:a och Oskar 10:a.

I finalen behöll Ludvig sin femteplats och Walter seglade upp på en andraplats, och då var båda klara för superfinal medan Oskar slutade 16:e och inte tog sig vidare.

Två svenska åkare i superfinal bådade om ett riktigt fint resultat, och det blev det också. Walter säkrade tredjeplatsen och tog därmed sin fjärde pallplats för säsongen. 

– Det är superkul. Fjärde pallplatsen så jag är riktigt nöjd. Jag fick till bra åk hela dagen. Jag fick till ett stabilt kvalåk och sen inför finalen gjorde jag ett spårbyte och gjorde sen två bra finalåk. Spårbytet gjorde att jag fick lite bättre linje i åkningen och det höjde mina poäng, så det var nog avgörande, sa Walter efter dagen.

Ludvig som haft det lite motigt under säsongen visste att han var tvungen att höja nivån ytterligare för att klättra i superfinalen. Tyvärr gjorde han en miss och tappade kontrollen i ingången till andra hoppet och fick rädda upp det med ett enklare trick än han planerat. Men han lyckades ändå behålla femteplatsen och gjorde ett säsongsbästa resultat.

– Det var riktigt roligt att köra superfinal igen. Jag kände mig snabb i benen idag, och gav allt jag hade eftersom det var sista singeltävlingen. Synd på sista åket men jag såg att de andra var lite snabbare än mig åket innan, så jag tänkte att jag behövde gå för det och tyvärr blev det lite missar. Men grymt att få till åkningen framför allt, sa Ludvig efter tävlingen.

Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, tog sig tyvärr inte vidare från kvalet utan slutade 32:a.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link