Hoppa till sidans innehåll

Josefina Wersén 4:a på JVM

06 APR 2019 17:47
JVM i Italien är över och det svenska laget gjorde en stabil insats när världens bästa juniorer samlades i Chiesa in Valmalenco.
  • Uppdaterad: 29 APR 2019 19:57

På fredagen började tävlingarna med singelpuckel och då blev Albin Holmgren, Åre SLK, bäste svensk med en 9:e plats.

Linus Öjelind, Luleå FF, överroterade en bakåtvolt och landade på rygg på träningen inför finalen kunde därför inte fullfölja sin tävling, men han slutade ändå på en 12:e plats.

Ture Johansson, Gefle Freestyle, kom 23:a, och Filip Gravenfors, Åre SLK, 31:a.

I damernas tävling blev Thea Wallberg, Åre SLK, bästa svensk med en 13:e plats medan Josefina Wersén, Åre SLK, slutade 24:a.

På lördagen fortsatte tävlingarna med parallellpuckel och då skulle Josefina höja sig rejält och slutade på en 4:e plats.

– Jag fick inte till åkningen superbra idag, men jag hade lite tur med att dom andra inte heller riktigt fick till sin åkning så det gick ju bra ändå. Jag försökte bara komma ner mina åk utan att göra några större misstag, och det gick hem, säger Josefina efter tävlingen.

Även Thea höjde sig i lördagens parallelltävling och blev 10:a.

I herrtävlingen blev Albin bäste svensk när även han klev upp ett gäng placeringar och tog en 5:e plats.

Ture slutade 29:a, och Filip tog sig tyvärr inte i mål.

– Vi skötte oss bra under omständigheterna. På tävlingsdagen fick puckeln byggas om eftersom det var för mycket snö, och det är så klart inte optimalt men det gjordes bra. Jag är väldigt nöjd med truppens insats. Vi fick några skador men det har ändå varit goda miner hela helgen, sammanfattar tränare Fredrik Sätherberg helgen.

Tyvärr hindrades tre svenska åkare att fullfölja tävlingarna på grund av olyckliga fall. Linus landade på rygg i finalträningen på fredagen, My Bjerkman, Gefle Freestyle, föll första träningsdagen vilket gjorde att hennes tävlingshelg var över, och på lördagen kom Filip in med för mycket fart till andra hoppet och tvingades göra två bakåtvolter och landade på magen. Alla tre blev lite mörbultade och fick hjärnskakning, men de beräknas må bättre efter vila.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link