Hoppa till sidans innehåll
Foto: Chad Buchholz

Nordamerika-touren drar igång

11 JAN 2019 08:00
Efter juluppehållet är det äntligen dags för årets första världscuptävling i puckel. Först ut är tävlingen i Calgary, Kanada, och åkarna har varit på plats i en vecka för att förbereda sig.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2019 08:01

I måndags åkte laget till Kanada för att förbereda sig inför den Nordamerika-tour som leder fram till VM 8-9 februari.

Först är det tävling i kanadensiska Calgary, för att efterföljas av Lake Placid, USA, och sen tillbaka till Kanada och Tremblant, innan det är dags för VM i Deer Valley, USA.

Tre tävlingar innan det är världsmästerskap och det är under de tre tävlingarna som åkarna kommer kämpa om de fyra herr- och fyra damplatser som Sverige har att tillgå på VM.

Tio svenska åkare är i Nordamerika och ska tävla i de kommande världscuptävlingarna, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Walter Wallberg, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona-Ski-Club, Loke Nilsson, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, Thea Wallberg, Åre SLK och Fia Wersén, Åre SLK.

– Backen är riktigt bra. Den är lite speciell och den är ganska svår men svår på rätt sätt. De har byggt den fin med stora pucklar så det är utmanande. Idag har vi haft träning och det har gått ganska bra även om vi fortfarande är lite jetlagade. Men alla har hittat rätt i backen så jag har goda förhoppningar inför kvalet.Vi är ju vana med att ha många vidare till final så det ska vi fortsätta med även om det är en högt satt målsättning, säger huvudtränare Lasse Fahlén.

På fredagen är det herrkval för att sedan fortsätta med final på lördagen, då hela damtävlingen också avgörs.

Fredagens herr-kval börjar 20.25, och sen på lördagen börjar tävlingen med damernas kval 19.00, och finalåken börjar 21.30 svensk tid.

Du kan följa tävlingarna via FIS app för Android och AppleFIS livetiming, eller på Eurosport player.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link