Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Olofsson

Nya SM-mästare i Kungsberget

24 MAR 2019 23:38
SM i puckel har avgjorts i Kungsberget i helgen och det var en riktig succé när nya mästare skulle koras och gamla försvara sina titlar.
  • Skapad: 24 MAR 2019 23:38

På lördagen var det singelpuckel och där lyckades Walter Wallberg, Åre SLK, försvara sin SM-titel från förra året. Tillsammans med Walter på pallen kom Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, på en silverplats och Ludvig Fjällström Åre SLK, på en bronsplats.

Prispallen i herrarnas singeltävling

I damernas tävling vann Thea Wallberg, Åre SLK, SM-titeln före My Bjerkman, Gefle Freestyle, som tog silvret och Hanna Hansson, Gefle Freestyle, som tog bronspengen.

Prispallen i damernas singeltävling

På söndagen fortsatte tävlingarna med parallellpuckel och då blev det nya svenska mästare när My tog ett kliv upp på pallen och kammade hem guldet före Thea som tog silvret och Ebba Månsson, Landskrona Ski-Club, som tog bronset.

Prispallen i damernas parallelltävling

I herrtävlingen blev det även där en uppväxling för en av fredagens medaljörer när Ludvig korades till svensk mästare före Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, som tog silver och Walter som tog bronset.

Prispallen i herrarnas parallelltävling

– Det var riktigt tight hela vägen idag och det var inget heat som var lätt. Men jag körde bättre för varje åk och inför sista mot Oskar kände jag att det bara var att gå för det. Det fick bära eller brista och det funkade! Riktigt kul dag, sa Ludvig efter söndagens tävling

Här hittar ni samtliga resultatlistor.

Lördag 23 mars
Dam Elit
Herr Elit
Dam Ungdom
Herr Ungdom
Dam Kids
Herr Kids

Söndag 24 mars
Samtliga resultat

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link