Hoppa till sidans innehåll

Scanglide stöttar landslaget

28 NOV 2019 14:44
FIS har tagit beslutet att förbjuda flour-baserad valla från och med nästa säsong, eftersom det är både skadligt för miljön och hälsan.
  • Skapad: 28 NOV 2019 14:44

Även om det är ett förbud som inte kommer förrän nästa säsong åker puckellandslaget redan nu med flour-fri valla på sina skidor.

"The use of fluorinated ski waxes, which have been shown to have a negative environmental and health impact were banned for all FIS disciplines from the 2020/2021 season. A specialist FIS Working Group led by FIS Experts Atle Skaardal (Alpine Skiing) and Pierre Mignerey (Cross-Country) including the ski and wax industry will be formed to establish the regulations and control procedures."

– Vi tycker att FIS beslut mot flour-valla är ett bra beslut som vi kan stå bakom. Det är dags att tänka ett steg längre. Vi har den stora fördelen att ha ett bra samarbete och avtal med Scanglide, som levererar valla till landslaget och de vallorna är flour-fria, säger sportchef Anders Olofsson.

Scanglide levererar valla till flera landslag och nu även till det svenska puckellandslaget, och det gör det enklare för Ski Team Sweden Moguls att ta ansvar för att kunna åka puckel på ett klimatsmart sätt samtidigt som hälsan inte riskeras.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link